Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cărţi şi dulciuri, în prag de Crăciun, de la Primăria Ovidiu pentru toţi copiii

ro

18 Dec, 2019 00:00 2826 Marime text

 
Moş Crăciun, care a ajuns la copiii din Ovidiu şi localităţile învecinate, din Laponia, nu a venit cu mâinile goale, ci cu tolba plină de cărţi şi dulciuri. Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, alături de consilierii locali, a decis ca, în acest an, toţi copiii, începând cu cei de grădiniţă şi până la cei din clasa a XII-a, aproximativ 1.800 de copiii, să primească dulciuri şi cărţi. Fiecare copil va primi câte o cutie personalizată, în care sunt câte mai multe cărţi educative şi dulciuri. Pentru fiecare categorie de vârstă au fost alese cărţi educative, care să îi ajute pe elevi în susţinerea examenelor, dar şi cărţi de literatură universală. Preţul unui pachet este de 50 lei.
 
Pentru copiii de la grădiniţă şi cei din clasele I-IV, cadourile vor fi date la casa lui Moş Crăciun, iar pentru restul, darurile vor fi distribuite pe clase. Cadrele didactice şi personalul auxiliar de la grădiniţe, şcoli şi liceu din toate localităţile oraşului Ovidiu (Ovidiu, Poiana şi Culmea) vor primi şi ei cărţi de la Moş Crăciun. Este vorba despre 170 de pachete cu cărţi: Istoria României şi a Moldovei.
 
Reamintim că, la invitaţia primarului George Scupra, Moş Crăciun a ajuns, pe data de 5 decembrie, la copiii din oraşul Ovidiu, judeţul Constanţa, pentru a inaugura Târgul de Crăciun. Moş Crăciun a venit tocmai din Laponia, încărcat de daruri multe.
Inaugurarea Târgului de Crăciun s-a făcut sub acordul frumoaselor colinde interpretate de Corala „Armonia“ a Arhiepiscopiei Tomisului. Alături de primarul George Scupra şi Moş Crăciun, locuitorii oraşului Ovidiu, de la mic la mare, au dat startul sărbătorilor de iarnă.
 
Târgul de Crăciun este amenajat în parcul „Poetul Ovidius“ de lângă Primăria Ovidiu. Miile de luminiţe s-au aprins în Târgul Crăciunului pe data de 5 decembrie. Un brad mare, frumos împodobit, a adus un farmec deosebit târgului. De asemenea, în cadrul Târgului este amplasată şi casa lui Moş Crăciun, care arată exact ca cea din Laponia. Casa include un atelier de creaţie, unde copiii, ajutaţi de spiriduşi, scriu  scrisori pentru Moş Crăciun. Tot spiriduşii îi ajută pe micuţi să deschidă cadourile. Împreună cântă colinde de iarnă, iar voia bună, distracţia şi magia plutesc în aer. Mai mult, toţi pot face poze cu Moş Crăciun, în faţa şemineului. Apoi toţi primesc în dar, de la Moş Crăciun şi spiriduşi, pozele făcute.
 
În zonă există un carusel şi un trenuleţ, puse, gratuit, la dispoziţia copiilor de către autoritatea publică locală. Oferta Târgului de Crăciun este variată: ceai, dulciuri, vată de zahăr, mere glazurate, vin fiert, dar şi multe alte produse lucrate manual, specifice sărbătorilor de iarnă. „Vă aştept la Ovidiu, în număr cât mai mare!“, a transmis Moş Crăciun.  
 
Citeşte şi:
 
Moş Crăciun a ajuns la copiii din Ovidiu Primarul George Scupra şi locuitorii oraşului au dat startul sărbătorilor de iarnă (galerie foto)

Mii de luminiţe, voie bună, şi surprize La invitaţia primarului George Scupra, Moş Crăciun ajunge la copiii din Ovidiu (video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii