Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ziua Internațională a cărții pentru copii”, marcată la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

ro

04 Apr, 2022 16:31 1397 Marime text
„Ziua Internațională a cărții pentru copii, foto: facebook/ Biblioteca Judeteana Constanta
În fiecare an, pe 2 aprilie, când sărbătorim ziua de naștere a scriitorului Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internaţională a cărţii pentru copii. Această zi datează din anul 1967 la iniţiativa Consiliului Internaţional al Cărţilor pentru Tineri.


În fiecare an, o reprezentanţă naţională a Consiliului are oportunitatea de a fi sponsorul internaţional al Zilei cărţii pentru copii. Sponsorul din 2022 este Canada, iar mesajul ediției „Poveştile sunt aripi care te ajută să te înalţi în fiecare zi", este scris de profesorul şi scriitorul canadian, Richard Van Camp.


Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanta a sărbătorit Ziua Internațională a cărții pentru copii alături de micuții grupelor „Panseluțele” și „Albinuțele” din cadrul Grădiniței „Mugurel” din Constanța. Copiii au petrecut moment de poveste alături de bibliotecarii Secțiilor Împrumut pentru copii și Ludotecă.


Întâlnirea a fost un prilej pentru a-i captiva pe cei mici, mai întâi să asculte, iar mai apoi să citească poveşti. În toată lumea, sunt organizate lecturi publice și sunt puse în scenă povești și basme. În aceste etape de dezvoltare, cartea și lectura sunt esențiale, nu doar pentru că dezvoltă vocabularul și vorbirea, ci și mintea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii