Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Evitați circulația în zonele aflate sub avertizare” IPJ Constanța, recomandări dacă porniți la drum

ro

06 Feb, 2020 11:48 1412 Marime text
Pentru prevenirea accidentelor sau blocajelor rutiere, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să evite circulația în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum DOAR DUPĂ verificarea stării traseului care urmează a fi parcurs şi a situaţiei meteo existente, informează IPJ Constanța.

Amintim constănțenilor că au obligația de a-și echipa corespunzător vehiculul pentru circulaţia în condiţii nefavorabile, prin dotarea acestuia cu: anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil și sistem de climatizare - dezaburire functional, precizează IPJ Constanța.


În timpul deplasării, șoferii trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

O altă obligație pentru conducătorii auto este respectarea indicaţiilor şi recomandărilor poliţiştilor rutieri, care acţionează pe arterele unde circulația este îngreunată, inclusiv să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Șoferii sunt sfătuiți să conducă cu viteză adaptată la starea carosabilului şi măriţi distanţa în mers.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii