Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Epidemia de coronavirus, declarată stare de urgenţă globală

ro

31 Jan, 2020 08:06 1242 Marime text
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat epidemia de coronavirus ca fiind o urgenţă globală pentru sănătate, anunţă BBC, citat de observator.tv. 

OMS a decis să declare stare de urgenţă, deşi în urmă cu câteva zile preciza că nu sunt încă motive pentru a face acest lucru. După ce virusul din China s-a extins incontrolabil şi în alte ţări, OMS a declarat joi stare de urgenţă globală.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că declară stare de urgenţă globală în urma virusului încă netratabil care se răspândeşte din China, în alte ţări. Statistic, este cea de-a şasea stare de urgenţă internaţională de sănătate publică, declarată în ultimii 10 ani.

Reprezentanții Ministerului Sănătății din Republica Populară Chineză au raportat în cadrul şedinţei de joi situația actuală și măsurile de sănătate publică luate.

Astfel, sunt 7711 cazuri confirmate și 12.167 de cazuri suspecte în toată țara. Dintre cazurile confirmate, 1370 sunt grave și 170 de persoane au murit. 124 de persoane s-au recuperat și au fost externate din spital.

De asemenea, secretariatul OMS a oferit o imagine de ansamblu asupra situației din alte țări.

În prezent, există 82 de cazuri în 18 țări. Dintre acestea, doar 7 nu au avut istorie de călătorie în China. A existat o transmisie de la om la om în 3 țări din afara Chinei. Unul dintre aceste cazuri este sever și nu au existat decese.

Comitetul consideră că este încă posibilă întreruperea răspândirii virusului, cu condiția ca țările să pună la dispoziție măsuri puternice pentru detectarea precoce a bolii, izolarea și tratarea cazurilor, urmărirea contactelor și promovarea măsurilor de distanțare socială proporționale cu riscul. 

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii