Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emil Constantinescu, fost preşedinte al României, prezent la Constanţa „România e o ţară dezbinată, lipsită de solidaritate“

ro

22 Jun, 2018 12:52 2677 Marime text
Prezent astăzi la Constanţa, la masa rotundă cu tema „Portul Constanța pe Drumul Mătăsii“, eveniment organizat de Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța, Constanța Port Business Association și Asociația Drumul Mătăsii, Emil Constantinescu, fost preşedinte al României, a declarat că, în momentul de faţă, ţara noastră e dezbinată şi lipsită de solidaritate.

România este acum o ţară puternică, în plină creştere economică (peste tot aud admiraţie din acest punct de vedere), o ţară care se află în deplină securitate prin prisma parteneriatului strategic cu SUA (pe care l-am creat împreună cu preşedintele Clinton), o ţară membră NATO, dar o ţară dezbinată, lipsită de solidaritate. Ceea ce vedem acum în România e solidaritatea împotriva a ceva. Aceasta divizează, transformă societatea românească în grupuri, care se atacă orbeşte unele pe altele. România actuală este subminată din interior de propriii conducători şi cetăţeni. România pe care am reuşit să o pun atunci pe harta lumii era o Românie cu o situaţie economică precară (populaţia plătind un preţ social greu pentru reformele economice), dar era o Românie în care cetăţenii erau uniţi în jurul unui proiect. Cu greu vom ieşi din situaţia actuală. Ceea ce s-a întâmplat în mandatele ultimilor preşedinţi, până astăzi, a fost accentuarea acestei dezbinări, folosirea dezbinării ca armă politică. Plecând de la nivelele înalte, în conflictul dintre instituţiile statului, ea a transformat societatea, din păcate, în galerii de fotbal. Va trebui în primul rând un alt proiect, o altă viziune, a spus Emil Constantinescu.

Acesta a fost preşedinte al României între anii 1996 şi 2000, iar la evenimentul de la Constanţa a participat în calitate de preşedinte al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.  

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii