Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:29 23 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din Constanța, instruiți astăzi de polițiști

ro

23 Oct, 2019 22:18 912 Marime text
La data de 23 octombrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a  Criminalităţii, împreună cu polițiști din cadrul Secțiilor 3 și 4, au vizitat elevii din cadrul școlilor gimnaziale nr. 28 și nr. 39 din municipiul Constanța.

În aceeași zi, polițiștii au continuat activitățile preventive și la Liceul ,,Carmen Sylva” din Eforie Sud unde, în prezența a peste 200 de elevi, au dezbătut aspecte legate de siguranța pe internet, sexting, dar și răspunderea penală și contravențională a minorilor.

Copiii au primit flyere cu caracter preventiv și totodată li s-au prezentat materiale video, fiind încurajați să-și exprime părerea cu privire la aspectele abordate.

În acest context, polițiștii le recomandă elevilor:
  • Fiți selectivi în ceea ce privește adăugarea persoanelor străine în lista de prieteni;
  • Nu răspundeți mesajelor supărătoare sau care conțin cuvinte sau imagini nepotrivite. Blocați persoana care le transmite și anunțați părinții sau profesorii;
  • Nu transmiteți date cu caracter personal și nu vă expuneți la webcam persoanelor pe care le întâlniți în mediul online.
 Activităţile desfăşurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor - prioritate naţională şi locală şi proiectul ,,Pregătiți pentru viață”.

Sursă foto: IPJ Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Lidia Volicenco 24 Oct, 2019 17:14 Foarte bine!! Astfel de acțiunii sunt benefice an Școlii!! Bravo!!!!