Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii constănţeni aşteptaţi la cinci competiţii, în acest week-end

ro

05 Apr, 2014 00:00 2160 Marime text
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează, în perioada 4 - 5 aprilie, cinci competiţii şcolare adresate elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal.
Astfel, vineri, 200 de elevi ai claselor V-XII au participat la concursul judeţean de Recitare poezie, organizat pe două secţiuni: poezie în limba turcă / tătară şi poezie în limba română, care se va desfăşura la Centrul Cultural Yunus Emre. Concursul este realizat în parteneriat cu Consulatul General al Republicii Turcia şi Centrul Cultural Yunus Emre Constanţa. Sâmbătă, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ se va desfăşura etapa judeţeană a Sesiunii de Comunicări Ştiintifice, la disciplina Chimie. În competiţie vor intra 10 lucrări aparţinând elevilor de liceu.

Tot sâmbătă, la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin“ va avea loc concursul judeţean de Geografie intitulat „Pământul - Planeta Vieţii“, etapa a II-a, pentru licee tehnologice şi licee industriale, la care vor participa elevi ai claselor IX-XII. Competiţia constă în trei probe: proba scrisă de cultură generală, proba de artă fotografică „Frumuseţile Dobrogei prin ochii copiilor“, proba de power point / film „Arii protejate în Dobrogea“. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 7 aprilie, în intervalul orar 10:00 - 12:00, la secretariatul Liceului Tehnologic „Gheorghe Miron Costin“. În ceea ce priveşte competiţiile sportive, sâmbătă, 40 de elevi de nivel liceal vor participa la etapa judeţeană de tenis de masă, care se va desfăşura în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii