Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elaborarea documentației de urbanism „Actualizare Plan Urbanistic Zonal Palazu Mare“, inițiată de Primăriei Constanța

ro

09 Jun, 2023 09:55 1140 Marime text
Sursa foto: Primăria ConstanțaMunicipiul Constanța a inițiat elaborarea documentației de urbanism „Actualizare Plan Urbanistic Zonal Palazu Mare“. Zona studiată are o suprafață de cca. 402 ha și este delimitată de Bd. Tomis, Lacul Siutghiol, incinta RAJA și limita UAT Ovidiu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, în contextul demersului de informare și consultare a publicului pentru elaborarea documentației „Actualizare PUZ Palazu Mare“ municipiul Constanța, anunțăm prima întâlnire de lucru pentru duminică, 11 iunie 2023, orele 13:00 - Școala Gimnazială nr.14, Str. Dumbrăveni, Constanța, pentru a discuta problemele și nevoile cetățenilor cu privire la zona de studiu PUZ.

„Scopul primei întâlniri este acela de a se face cunoscute problemele și nevoile cetățenilor, cât și eventualele propuneri ale acestora, ce vor fi cuprinse în etapa de analiză a situației existente. Această primă întâlnire face parte dintr-un proces mai amplu de elaborare participativă a documentației de urbanism. Ulterior acestei prime întâlniri, se vor organiza în lunile ce urmează focus-grupuri specializate pentru discuții cu instituțiile, mediul de afaceri, mediul asociativ (ONG-uri) și alți actori relevanți interesați. Totodată, propunerile preliminare vor fi elaborate în a doua jumătate a anului, urmând ca acestea să fie dezbătute public în 2024, conform calendarului de elaborare a documentației de urbanism.

Publicul este invitat să se înscrie liber la eveniment accesând următorului link: https://forms.gle/28QbMQEh2kAcThfY6. În vederea participării la întâlnirea de lucru este necesară prezența fizică.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail simina.staiculescu@primaria-constanta.ro - din partea Primăriei Municipiului Constanța, respectiv la office@agorapolis.ro - din partea elaboratorului Planului Urbanistic Zonal“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Scop PUZ

- analiza situației existente a teritoriului administrativ;

- identificarea disfuncțiilor existente la nivel local și regional;

- stabilirea direcțiilor de dezvoltare a structurii urbane existente pe termen mediu- 6 ani;

- dezvoltarea durabilă și sustenabilă a localității prin intervenții în teritoriu la nivel zonal;

- stabilirea direcțiilor, priorităților și reglementărilor de amenajare a teritoriului și dezvoltare urbanistică a localității;

- utilizarea rațională și echilibrată a terenurilor necesare funcțiunilor urbanistice;

- creșterea calității vieții în mediul urban;

- fundamentarea realizării unor investiții de utilitate publică;

- asigurarea suportului de reglementare privind eliberarea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire;

- corelarea intereselor colective cu cele individuale privind ocuparea și utilizarea spațiului urban.

Citește și: 

Consiliul Local Municipal votează contrucția unui bloc în cartierul Palazu Mare din municipiul Constanța (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii