Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ecaterina Andronescu, interdicţie la catedră pentru profesorii care şi-au anulat lucrările

ro

25 Jul, 2019 08:10 2555 Marime text
Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei, propune o măsură împotriva candidaţilor care şi-au anulat lucrarea la Examenul Naţional de Titularizare, după ce au văzut subiectele, mai exact, aceştia nu vor mai avea dreptul să ocupe un post didactic în învăţământul românesc, indiferent de ce natură ar fi acesta. Interdicţia se aplică pe o perioadă de un an. 

„N-au fost pregătiţi, probabil au văzut subiectele şi s-au retras din examen. Vom proceda şi cu domniile lor la fel ca şi cu cei care au luat note mai mici de 5. Nu vor intra în învăţământ nici ca suplinitori, nici în plată cu ora. Este primul an când luăm această măsură şi decizia era una firească, mă întreb de ce nu s-a luat mai demult.”, declară ministrul în presa centrală.

De precizat este că metodologia nu făcea referire la acest lucru până la începerea examenului de titularizare 2019.
 
Documentele oficiale care privesc desfășurarea probei scrise la Examenul Naţional de Titularizare 2019 fac referire numai la interdicția de a preda pentru profesorii care au luat notă sub 5 la titularizare 2019:
 
„Candidatul fără statut de titular în învăţământul preuniversitar care participă la concursul national de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/ rezervate, sesiunea 20419, şi nu obţine cel puţin nota 5 (cinci) la proba scrisă în cadrul acest concurs nu poate fi încadrat, în anul şcolar 2019-2020, pe un post didactic/ o catedră a cărui/a cărei ocupare se realizează în baza disciplinei la care candidatul nu a obţinut nota 5 (cinci). ”, conform OMEN 3886 din 11 aprilie 2019.
 
Anul acesta 3960 de candidaţi pentru un post la catedră s-au retras din concurs, mult mai mulţi ca anul trecut, unde aproximativ 2500 au predate lucrările goale.
 
Aşadar, profesorii vor fi trataţi exact precum elevii. Dacă un elev nu poate promova la o disciplină unde nu a obţinut nota 5, nici un profesor nu poate.

”Notele (…) nu sunt mai proaste, sunt la fel de proaste, dacă putem să spunem așa. Pentru că 45-46% au trecut cu note peste șapte și în anii anteriori dintre candidații care s-au înscris, 9.072 de candidați, dintre care 92 cu nota 10. Ei vor candida pentru ocuparea celor 4.319 posturi scoase la concurs. Deci cred că ne vom opri cu mult mai sus decât nota șapte. Va fi o selecție bună dintre cei care au luat rezultate meritorii la Titularizare. Toți cei care au luat note sub cinci nu vor putea să intre niciodată în sistemul de învățământ nici măcar cu suplinire. Nu poți să îi ceri unui elev să învețe măcar de nota cinci dacă tu ca profesor nu ai trecut acest prag minimal. Ca atare, mesajul pentru cei care nu au luat nota cinci este: nu vor intra în sistemul de învățămțât. Aceeași soartă o vor avea și cei care s-au retras din examen”, a declarat ministrul în presa centrală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihail 25 Jul, 2019 11:47 Ecaterina Andronescu nu are dreptul, acum, să comită aşa ceva. Ministrul nu-şi cunoaşte legile, nu cunoaşte Metodologia! Asa trebuia remaniată! Aceşti candidaţi pot, conform legii, să participe la repartizări după notele din anii precedenţi. Este dreptul lor. Dacă vrea să modifice Metodologia asta se poate face după diverse consultări cu factorii responsabili şi pentru anii următori, dar nu acum. Că a mai avut, tanti Andronescu, tentative să schimbe regula în timpul jocului!