Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Bucureşti, învăţătoarele vor fi trase la sorţi Atenţie, părinţi! Înscrierea în clasa pregătitoare 2020 vine cu surprize, în numele transparenţei şi al echităţii (document)

ro

05 Feb, 2020 00:00 3525 Marime text

Spre deosebire de anul trecut, când ministrul Ecaterina Andronescu a lansat Metodologia şi calendarul de înscriere în învăţământul primar undeva spre sfârşitul lunii februarie 2019, de data aceasta, ministrul Educaţiei, Monica Cristina Anisie, s-a „mişcat” mai repede şi iată că ieri a fost publicat în dezbatere publică calendarul şi metodologia pentru înscrierea la şcoală în anul şcolar 2020-2021.


Prima etapă de înscriere va avea loc în luna martie, iar cea de-a doua etapă de înscriere va avea loc în luna aprilie, după vacanţa de Paşte.
Principalele noutăţi incluse în proiectul de metodologie, după cum informează Biroul de comunicare al Ministerului Educaţiei Naţionale, vizează constituirea formaţiunilor de elevi în clasa pregătitoare, precum şi soluţionarea situaţiilor excepţionale ale copiilor care nu se încadrează în tranşele de vârstă prevăzute de metodologie.


Astfel, constituirea formaţiunilor de elevi se face după finalizarea procesului de înscriere, conform calendarului, în baza unei proceduri elaborate la nivelul unităţii de învăţământ şi aprobate de Consiliul de administraţie, procedură care să asigure transparenţă, echitate, nondiscriminare şi incluziune.
De asemenea, situaţiile excepţionale ale copiilor care nu se încadrează în tranşele de vârstă prevăzute de metodologie vor fi analizate şi soluţionate de Comisiile judeţene, în baza unor proceduri proprii.


Propunerile, observaţiile şi sugestiile pe marginea proiectului de metodologie propus de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pot fi trimise pe adresa de e-mail inscriere.inv.primar@edu.gov.ro, până în data de 14 februarie 2020.


Calendarul înscrierilor (care poate fi consultat integral în secţiunea Documente) debutează pe 24 februarie 2020, cu afişarea circumscripţiilor şcolare şi a planului de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar.


În perioada 25 februarie – 9 martie în fiecare şcoală se va desfăşura activitatea specifică clasei pregătitoare, a unei „Zile a porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate. Între 4 şi 23 martie are loc completarea de către părinţi/ tutori legal instituiţi/ reprezentanţi legali, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00- 18,00 (luni-vineri).


Depunerea şi validarea cererilor-tip de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială. Prima etapă de înscrieri se va termina pe 1 aprilie, o dată cu afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă. Cea de-a doua etapă de înscrieri debutează pe 22 aprilie.


Inspectoratul Școlar al municipiului Bucureşti a transmis deja că elevii vor fi înscrişi în clasa pregătitoare în ordine alfabetică, iar învăţătoarele vor fi trase la sorţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii