Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorel Onaca, sfătuitorul de taină al preşedintelui României

ro

29 Aug, 2012 01:00 3412 Marime text
Onaca_-_Dorel_Onaca_1.jpgPotrivit unor surse, fostul senator constănţean Dorel Onaca a fost numit, ieri, consilier în cadrul Cancelariei Prezidenţiale. Onaca a făcut parte din echipa de campanie pentru referendum a preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a revenit, ieri dimineaţă, la Palatul Cotroceni, după ce Parlamentul a luat act de decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului de demitere din 29 iulie. Hotărârea CCR a fost publicată, la începutul acestei săptămâni, în Monitorul Oficial.

Tot ieri, fostul parlamentar constănţean Dorel Onaca a fost numit consilier prezidenţial. El va fi membru al Cancelariei Prezidenţiale, al cărei şef este fostul senator Cristian Diaconescu. Dorel Onaca a făcut parte, după suspendarea preşedintelui, din echipa de campanie a acestuia. Nu a fost pentru prima dată când fostul senator a stat aproape de preşedinte, căci el a făcut parte din această echipă şi în contextul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Amintim că, în perioada interimatului la Cotroceni, liberalul Crin Antonescu i-a eliberat din funcţie pe toţi consilierii preşedintelui Băsescu. Luni, însă, Antonescu i-a eliberat din funcţie pe consilierii pe care i-a numit chiar el.

Cine este Dorel Onaca

Dorel Onaca a fost deputat în legislatura 1996 - 2000 şi senator din 2000 până în 2008. În vara lui 2008 a candidat, din partea PDL, la mandatul de primar al municipiului Constanţa. Fost director al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), fostul parlamentar constănţean a fost, de asemenea, consilier al fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Dorel Onaca este consul onorific al Republicii Populare Bangladesh la Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii