Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaAcademică Institutul de Cercetare a Calității Vieții împlinește 30 de ani de la înființare

ro

29 Jan, 2020 00:00 2129 Marime text

Institutul de Cercetare a Calității Vieții (ICCV) al Academiei Române organizează astăzi evenimentul dedicat împlinirii a 30 de ani de la înființarea instituției, în 2 ianuarie 1990. La evenimentul aniversar ICCV-30 de ani, care se va desfășura în Aula Academiei Române, vor participa personalități de marcă ale vieții publice și intelectuale, membri ai Academiei Române, cercetători științifici, cadre universitare, doctoranzi și studenți, precum și reprezentanți ai mass-mediei.


ICCV este cea mai importantă instituție de cercetare științifică dedicată calității vieții și politicilor sociale din România și una dintre cele mai semnificative în acest domeniu din lume. Cu un colectiv format din peste 50 de cercetători științifici și asistenți de cercetare, doctori sau doctoranzi în sociologie, ICCV este unul din cele mai mari institute de cercetare în domeniul social din România.


Cuvântul de deschidere va fi rostit de acad. Ioan-Aurel Pop, președinte, Academia Română, acad. Victor Voicu, vicepreședinte, Academia Română, acad. Bogdan Simionescu, vicepreședinte, Academia Română. Invitați speciali: Emil Constantinescu, președinte al României (1996-2000), Petre Roman, prim-ministru al României (1990-1991), Adrian Năstase, prim-ministru al României (2000-2004). Invitați – secția de științe economice, juridice și sociologie, AR mc Valeriu Ioan-Franc, director general adjunct, Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu”, membru al secției de științe economice, juridice și sociologie; mc AR Ilie Bădescu, director, Institutul de Sociologie, membru al secției de științe economice, juridice și sociologie. Luări de cuvânt: dr. Luminița Chivu, CS I, director general, Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu”, acad. Cătălin Zamfir, director ICCV, dr. Sorin Cace, CS I, director adjunct, ICCV, dr. Iuliana Precupețu, CS I, ICCV, dr. Simona Stănescu, CS I, ICCV.


#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualității românești


Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanța, are ca obiectiv conectarea comunității dobrogene la cel mai înalt for al intelectualității românești - Academia Română.

Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituții de educație și cultură constănțene, prin #DobrogeaAcademică se dorește, pe de o parte, readucerea în atenția comunității a relației Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, pornește de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitația de a conferenția despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.

Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanța își propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualității românești, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.


Sursa foto : Facebook  Institutul de Cercetare a Calității Vieții 


Citește și:

#DobrogeaAcademică „Școala de vacanță a Academiei Române“ pregătește viitoarea generație de oameni de știință (document)

#DobrogeaAcademică Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române - „Mesajul celor care au făurit România unită la 1859 este unul de încredere și de temeinicie întru «țara mea de glorii, țara mea de dor»”


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii