Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Reținuți pentru producerea, fabricarea și vânzarea de droguri de mare risc (galerie foto)

ro

02 Mar, 2020 15:39 1259 Marime text

La data de 01.03.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpaților B.I., P.B.M., T.I.V. și C.L.V., pentru săvârșirea infracțiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept și introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de mare risc, fără drept.

În cauză s-a stabilit că, la data de 27.01.2020, inculpatul B.I. a introdus pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei de stat din localitatea Nădlac, jud. Arad, droguri de mare risc, pe care le-a predat inculpaților T.I.V. şi P.B.M., în parcarea unui restaurant de pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin.

La data de 01.03.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului B.I. după ce acesta a predat, în parcarea aceluiași restaurant de pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin, inculpaților T.I.V. şi P.B.M, un alt colet, ce ar fi conținut 250 de grame de cocaină și 102 grame de cannabis, produse stupefiante ce urmau a fi comercializate către consumatorii de pe raza județului Mehedinți.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți au efectuat 5 percheziții domiciliare pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin, ocazie cu care au fost ridicate sumele de 5.400 de lei și 450 de euro, 2 cântare electronice, un laptop, un card de memorie, 11 telefoane mobile și cartele SIM, precum și materiale pirotehnice.

La data de 02.03.2020, cei patru inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Mehedinți cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Mehedinți și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Se face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: Poliția Română-DIICOT 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii