Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:37 22 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Grup infracțional organizat în fraudă informatică, în Vrancea

ro

06 Dec, 2019 15:32 594 Marime text
La data de 06.12.2019., procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Vrancea au pus în executare 8 mandate de aducere, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, în formă continuată și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat în mod coordonat în ceea ce privește săvârșirea fraudelor cu mijloace electronice de plată şi acces ilegal la un sistem informatic prin obţinerea unor date de carduri bancare în mod fraudulos care au fost folosite pentru a comanda online diferite produse.

În urma cercetărilor efectuate s-a reținut faptul că, în perioada anilor 2013 – 2016, membrii grupării au creat conturi fictive de Paypal pe numele unor persoane vătămate din ţară şi din străinătate, având la dispoziţie datele reale de card bancar ale acestora obţinute în mod fraudulos, iar apoi au utilizat sumele disponibile în conturile aferente cardurilor pentru a achiziţiona bunuri de pe diverse site-uri, acestea fiind recepţionate de suspecţi şi valorificate direct către cumpărători sau prin intermediul altor persoane.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu ofiţeri FBI.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B. T. Vrancea au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane, iar în urma probatoriului administrat în cauză, față de acestea a fost luată măsura controlului judiciar.

DIICOT face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.

Sursă foto: DIICOT

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii