Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:26 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Destructurarea a două grupuri infracționale. Cumpărau droguri din Constanța și le vindeau în Giurgiu (galerie foto)

ro

15 Feb, 2020 11:40 3708 Marime text
La data de 13.02.2020, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au efectuat un număr de 17 percheziții domiciliare pe raza teritorială a municipiului București și a județului Giurgiu în două cauze vizând destructurarea a două grupuri infracționale organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, instigare la fals intelectual și efectuare cu intenţie, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București a rezultat faptul că membrii unei grupări formate din cinci inculpați procură substanțe interzise în cantități mari din municipiul Constanța cu intenția de a le comercializa pe raza municipiului Giurgiu.

Substanțele psihoactive procurate sub formă de fragmente vegetale, sunt porționate de aceștia în pachețele-doze ambalate în hârtie, fiind vândute apoi consumatorilor la prețuri cuprinse între 10 și 20 de lei.

În urma activităților desfășurate de către procurorii DIICOT Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au fost descoperite și ridicate droguri de mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, suma de 2.200 de lei, precum și obiecte utilizate în activitatea de dozare, ambalare și comercializare a drogurilor.

La data de 14.02.2020, Tribunalul Giurgiu a dispus arestarea preventivă a doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Concomitent, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat douăsprezece percheziții la membrii unei grupări infracționale, formată din șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 40 de ani, care se ocupa cu distribuția de cocaină și cannabis în București, în special în zona cluburilor și localurilor.

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate 150 de grame de cocaină, 600 de grame de cannabis, sumele de 26.000 de lei și 350 de euro, un pistol, două cântare electronice de precizie, șapte telefoane mobile și șapte cartele sim.

La data de 14.02.2020, Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a celor șapte inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

DIICOT precizează că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.

Sursă foto: Poliția Română-DIICOT

Ti-a placut articolul?

Comentarii