Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:20 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dialog româno-american referitor la securitatea în zona Mării Negre

ro

18 May, 2017 11:29 1523 Marime text
Şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Dr. Alexandru MÎRŞU, a primit, miercuri, 17 mai, vizita Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Eminenţa Sa Hans KLEMM, împreună cu o delegaţie de militari americani, condusă de noul comandant al Flotei a VI-a a Statelor Unite ale Americii, viceamiralul Christopher GRADY.

Cu această ocazie, au fost purtate discuţii pe linia proiectelor şi conceptelor de securitate maritimă aflate în derulare în zona Mării Negre în contextul situaţiei din Ucraina. De asemenea, a fost analizat stadiul cooperării dintre Marinele Militare ale celor două ţări, pe durata participării în comun la exerciţii, dar şi importanţa contribuţiei cu forţe la păstrarea climatului de pace şi securitate la graniţa de est a NATO.

Activitatea a evidenţiat disponibilitatea cooperării cu forţele navale ale statelor membre NATO, pentru atingerea obiectivelor comune, dezvoltarea încrederii şi interoperabilităţii între statele riverane Mării Negre şi implementarea conceptului Alianţei Nord-Atlantice Immediate Assurance Measures.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii