Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Degradarea simbolurilor Constanţei, lipsa investiţiilor, turismul haotic, indisciplina în construcţii şi imaginea proastă - neajunsurile indicate în sondajul INSCOP

ro

23 Oct, 2019 00:00 1734 Marime text

INSCOP Research a realizat la comanda Fundaţiei Universitare a Mării Negre un sondaj de opinie cu tema "Constanţa - agenda socială, economică şi strategică".


Rezultatele sondajului au fost prezentate în cadrul unei întâlniri organizate în staţiunea Mamaia şi pot fi consultate şi pe site-ul FUMN


Potrivit cercetării sociologice, în proporţie de 17,8% locuitorii municipiului Constanţa consideră că "o problemă a oraşului în acest moment" este "corupţia din administraţia locală şi instituţiile locale".


Pentru 12,5% dintre persoanele chestionate, marea problemă este "lipsa locurilor de muncă", pentru 11,1% - "degradarea unor simboluri ale oraşului (Cazinoul, stadionul)", iar pentru 9,6% dintre respondenţi - "lipsa investiţiilor mari", 5,1% -“turismul haotic”, 3,4% - “indisciplina în construcţii”, 3,3% - “lipsa locurilor de parcare”, 3,9% - “imaginea proastă a oraşului” sau 1,1% - “ lipsa de unui învăţământ superior de calitate”.

La întrebarea "Din lista de mai jos, care credeţi că ar trebui să fie prioritatea numărul 1 pentru oraşul Constanţa?", cei mai mulţi dintre respondenţi au răspuns: "combaterea corupţiei" - 24,1%, "crearea de locuri de muncă" - 21%, "dezvoltarea portului Constanţa" - 9,2%, "accesarea/atragerea de fonduri europene" - 7,5%, "refacerea simbolurilor oraşului" - 7,3%, "repararea drumurilor" - 4% şi "atragerea/stoparea plecării tinerilor" - 3,8%.
La întrebarea “În ce direcţie credeţi că se îndreaptă lucrurile în municipiul Constanţa”?, 75,1% susţin că lucrurile se îndreaptă în direcţie greşită, 20% către o direcţie bună iar 4.9% dintre respondenţi nu au ştiut sau nu au dorit să răspundă la întrebare.


La întrebarea “în ce direcţie credeţi că se îndreaptă lucrurile în judeţul Constanţa”?, 69,7% susţin că lucrurile nu se îndreaptă într-o direcţie bună, 19,4% consideră că judeţul se îndreaptă într-o direcţie bună iar 10,9% dintre cei chestionaţi nu au răspuns la această întrebare.

Sondajul de opinie din municipiul Constanţa a fost realizat în perioada 20 august - 3 septembrie 2019, pe un eşantion de 1.000 de persoane, reprezentativ populaţiei oraşului cu vârsta de cel puţin 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus, minus 3,1%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii