Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:31 24 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deconspirat că a fost colaborator al Securităţii Medicul psihiatru Iuliu-Aurel Burbea-Milescu, dezamăgit de afacerile cu teximetre? (documente)

ro

31 Oct, 2015 00:00 1702 Marime text


Firmele de taximetrie par să fie la mare căutare în Constanţa anul acesta. Monitorul Oficial arată că mai multe persoane au depus acte pentru a înregistra societăţi comerciale care să aibă acest obiect de activitate. În luna iulie, Monitorul Oficial consemna „naşterea“ a două noi astfel de companii - firma Fortuna Taxi SRL, având ca principal obiect de activitate „transporturi cu taxiuri“ şi firma Fordora Activ SRL, care se ocupa de acelaşi lucru. Proaspăt înfiinţate, societăţile erau fondate de Ştefan Lupaşcu (5%) şi de Iuliu-Aurel Burbea-Milescu (95%), cel din urmă fiind şi administrator în ambele, numit pe data de 19 martie 2015. Cei doi s-au asociat atunci în cele două afaceri având ca obiect principal de activitate „transporturi cu taxiuri“. Firmele au fost înfiinţate în mai 2015 şi au sediul social la aceeaşi adresă de pe strada Nalbei, unde funcţionează în baza contractelor de comodat.
 
În câteva luni, situaţia între cei doi asociaţi s-a inversat. Astfel, potrivit datelor recent publicate în Monitorul oficial, Iuliu Aurel Burbea Milescu a cesionat 18 părţi sociale deţinute în firma Fortuna Taxi către asociatul său, devenind asociat minoritar cu 5% din valoarea capitalului social. La aceeaşi dată s-a revocat şi din funcţia de administrator, asociatul său preluându-i funcţia. Din firma Fordora Activ, având acelaşi obiect de acitvitate, Burbea Milescu se retrage de tot, asociatul său, Ştefan Lupaşcu, devenind unic asociat , dar şi administrator.
 
Numele lui Iuliu-Aurel Burbea-Milescu este unul destul de cunoscut în Constanţa, în mediul medical şi nu numai. Acesta este medic psihiatru în Constanţa, doctor în Ştiinţe Medicale, cu un master în Management sanitar. Dr. Burbea-Milescu deţine competenţe în psihiatria de legătură, în medicina cuantică şi în psihoterapia de cuplu tip Balint, după cum se menţionează pe site-ul cabinetului său.

Revoluţionar, luptător „nehotărât“

Însă şi mai interesant pare să fie trecutul doctorului Burbea-Milescu. În şedinţa din 26.03.2013, Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a avut pe masa de lucru adresa Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SPRR) nr. 42/207/15.03.2013, prezentată de preşedintele Comisiei, deputatul Cristian George Sefer. Articolul 49 din normele metodologice de aplicare a Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 nr. 341/2004, aprobată prin HG nr. 1412/ 2004, cu modificările şi completările ulterioare, în cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, prevedea solicitarea acordării avizului pentru anularea certificatelor şi, eventual, pentru retragerea titlurilor atribuite de către Preşedintele României unor persoane. La numărul 30, regăsim numele lui Iuliu-Aurel Burbea-Milescu, „cu dosar de preschimbare nr. 2422/2004, având calitatea de Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite cu certificat preschimbat LRM-B nr. 00064, constatat colaborator al Securităţii prin sentinţă civilă irevocabilă“, după cum se arată în înscrisul respectiv, care poate fi consultat în secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa. „În urma discuţiilor purtate în cadrul şedinţei, membrii Comisiei au hotărât avizarea favorabilă în vederea anulării certificatelor de revoluţionar şi, eventual, a retragerii titlurilor atribuite de către Preşedintele României. S-a votat cu unanimitate de voturi“, se specifică în sinteza şedinţei respective. De altfel, sentinţa civilă la care se face referire este de asemenea disponibilă în ediţia online. Din aceste documente aflăm că Iuliu-Aurel Burbea-Milescu are domiciliul în Constanţa, exact unde are sediul social şi noua firmă de taximetrie.

În 11 septembrie 2009, ZIUA de Constanţa nota într-un articol numele posesorilor de certificate de revoluţionar care făceau parte din aparatul de represiune ceauşist. Numele lui Iuliu-Aurelian Burbea-Milescu apărea atât în lista cu numele revoluţionarilor ale căror dosare au fost trimise în instanţă de către Colegiul CNSAS, cât şi în cea cuprinzând numele revoluţionarilor care făceau parte din Asociaţia Revoluţia din 1989 Constanţa.

Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la Iuliu-Aurel Burbea-Milescu, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre. În cazul în care va dori să îşi exprime opinia cu privire la subiectul prezentat, aceasta va fi publicată într-o ediţie viitoare a cotidianului ZIUA de Constanţa.

Citeşte şi 
Revoluţionari, deconspiraţi ca turnători la Securitate

Ti-a placut articolul?

Comentarii