Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce este indicat să purtăm masca și pe plajă. Explicația specialiștilor

ro

31 Jul, 2020 11:34 1105 Marime text
  • Particulele invizivbile ce conțin virusul se depun inclusiv pe particulele de nisip, care pot fi purtate de vânt cu ușurință, spun specialiștii

Specialiștii spun că este indicat să purtăm masca de protecție inclusiv pe plajă, această măsură fiind binevenită, în special în zone cum este litoralul.

Potrivit explicațiilor date de Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, la Digi24, particulele invizivbile ce conțin virusul se depun inclusiv pe particulele de nisip, care pot fi purtate de vânt cu ușurință.

Iată declarația făcută de specialistul în boli infecțioase, la Digi24:

 „Aceste particule, pe care nu le vedem, se așază pe particule de praf, pe particule de nisip, care, în contextul unei mișcări a curenților de aer - că este vorba de vânt, că este vorba de aer condiționat - prezintă riscul de infectare și atunci, a purta mască în zonele deschise, dar care sunt foarte aglomerate și prezintă posibilitatea transmiterii de la o persoană la alta prin astfel de particule ce transportă virusurile, este binevenită în special în zone cum este litoralul. Consider că sunt măsuri extrem de binevenite, iar această mască nu cred că este foarte deranjantă. Este ușoară, chiar dacă o schimbăm mai des și o aruncăm - categoric trebuie să o aruncăm“.


Foto cu rol ilustrativ. Sursa: (Arhiva) Primăria Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii