Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De când nu mai ridică maşinile din Constanţa, Litoral Connect şi-a mutat afacerile pe plajă

ro

01 Jul, 2015 00:00 3082 Marime text
Firma care, până nu demult, se ocupa de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în municipiul Constanţa, s-a reprofilat. Pentru că afacerile pe litoral sunt în mare vogă, patronii Litoral Connect SRL s-au apucat de amenajat o plajă turistică. Societatea a obţinut, ieri, prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Certificatul de Urbanism cu numărul 2055, pentru amenajarea unei porţiuni de plajă turistică în staţiunea Mamaia. Mai precis, este vorba despre plaja din sectorul 3, subsectorul 5 din staţiune. Litoral Connect SRL a închiriat sectorul respectiv încă de acum doi ani de la ABADL, prin contractul de închiriere nr. 1764/2013.
 
Conform datelor de la Registrul Comerţului, valabile la 30 iunie 2015, Litoral Connect SRL a fost înfiinţată în 2013, pe 2 aprilie. Chiar de la intrarea sa pe piaţă, firma a fost urmărită de noroc. În 2013, ABADL a desfăşurat, în perioada 20 - 23 aprilie, o procedură de licitație publică pentru atribuirea contractelor de închiriere pentru sectoarele de plajă libere. Astfel, după trei săptămâni de la înfiinţare, societatea comercială mai sus precizată era menţionată în comunicatul ABADL privind atribuirea sectoarelor de plajă în asociere cu SC Livamar SRL, pentru sectorul Mamaia 3 - subsector 5, dar şi pentru sectorul Mamaia 3 - subsectorul 6, sectorul Mamaia 3 - subsectorul 7 şi pentru sectorul Mamaia 4 - subsector 4.
 
Firma este condusă de Marian Popescu, de 32 de ani, din Constanţa, cu 5 părţi sociale şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%, de Nicolae Florin Toma, cu o parte socială şi cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 80%, acesta fiind administratorul firmei. Domeniul de activitate al SC Litoral Connect SRL este reprezentat de „activităţi de servicii anexe pentru transporturi terestre“.
 
Fondatori ai firmei au fost însă Nicolae Florin Toma şi Ioana Cristina Tudoran. Câteva luni mai târziu, în societate a fost cooptat Marian Popescu, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial. În octombrie 2013, în Monitorul Oficial apare însă o nouă hotărâre, care face referire la retragerea din societate a Ioanei Cristina Tudoran.

Nicolae Florin Toma mai deţine o societate. Potrivit Registrului Comerţului, Toma este unic asociat şi administrator al Terra Office SRL. Societatea a fost înfiinţată pe 15 octombrie 2007, atunci când Toma avea doar 23 de ani. La alegerile parlamentare din 2008, Florin Toma a candidat pe listele partidului lui Gigi Becali, pentru un post de deputat în Colegiul 6 din Constanța.

Amintim că, tot din 2013, constănțenii care îşi parcau mașinile neregulamentar riscau ca acestea să le fie ridicate de pe domeniul public și transportate la sediul acestei firme, de unde fiecare cetăţean „păgubit“ putea recupera autovehiculul contra unei taxe de 600 de lei către firmă, pe lângă amenda către Poliţia locală. Din luna aprilie însă, „fenomenul“ ridicării autoturismelor parcate neregulamentar a fost stopat de Avocatul Poporului, care a sesizat instanţa supremă cu privire la amenzile impuse de autorităţile locale conducătorilor auto.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii