Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Beşliu, invitatul expoziţiei concursului de fotografie National Geographic 2015 de la Constanţa (galerie foto)

ro

13 Nov, 2015 00:00 3451 Marime text
National Geographic organizează, în parteneriat cu Nikon, o expoziţie de fotografie care se desfăşoară în perioada 12-18 noiembrie într-un mall din Constanţa. Expoziţia cuprinde zece fotografii câştigătoare ale concursului naţional organizat de National Geographic România. De asemenea, în cadrul evenimentului, fotograful profesionist Dan Beşliu a susţinut un workshop, în seara deschiderii.

„O fotografie trebuie să fie simplă ca să fie interesantă”

„Creierul nostru sintetizează elementele, prin intermediul ochilor, după formă şi caracteristici. Fiecare element vizual este interpretat de creierul nostru ca semnificativ pentru mesajul pe care dorim să-l transmitem fotografului. Prima regulă ca o fotografie să fie interesantă, după părerea mea şi cred că nu numai, este ca o fotografie să fie simplă. Să aibă în ea doar elementele care sunt semnificative pentru ce vrem să spunem. Avem tendinţa să credem că fotografia arată. Da, de cele mai multe ori, o fotografie descrie, este narativă. Simplitate şi organizare. Acestea sunt cele două lucruri pe care trebuie să le facem ca o fotografie să fie reuşită”, le-a spus Dan Beşliu, fotograf profesionist, celor prezenţi la workshop.

Împătimiţii de fotografie, mai mult decât încântaţi

„Cel mai mult m-a atras fotografia cu cei doi cai. Chiar mă bucur că au ajuns să fie expuse şi la Constanţa aceste fotografii”, ne-a spus, încântată, Iulia Bratu, participant la workshop.
 
„Dan Beşliu este unul dintre fotografii care au lucrat pentru ziarul Prosport. Are experienţă şi mă bucur că astăzi ne împărtăşeşte şi nouă din secretele fotografiei”, ne-a spus Alexandra Cone, fotograf amator.

Despre Dan Beşliu  

Are o experienţă de peste 23 de ani ca fotograf şi este fondator al agenţiei foto Freelancer, specializată în motorsport şi automotive. Din 2011 organizează programe pentru tineri şi tabere de fotografie pentru copii. A organizat şi a susţinut peste 40 de workshop-uri de fotoreportaj, editare fotografică, wedding photography, flash photography, car photography şi proiecte fotografice cu peste 500 de participanţi în total, conform descrierii sale de pe site-ul concursului de fotografie organizat de National Geographic România.
 
Alexandru Vlădescu este student al Facultății de Litere - Specializarea Jurnalism, Universitatea „Ovidius“ Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii