Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Damen Shipyards Mangalia se va ocupa de fabricarea vehiculelor militare de luptă, au decis acționarii societății

ro

17 Jun, 2023 00:00 2302 Marime text
  • Damen Shipyards Mangalia SA are ca acționari Șantierul Naval 2 Mai SA, care deține 51% din capital, precum și compania olandeză Damen Holding BV, care deține 49% din capital.
Acționarii Damen Shipyards Mangalia au decis ca societatea să se ocupe și de fabricarea vehiculelor militare de luptă, de fabricarea remorcilor și semiremorcilor, dar și de fabricarea pieselor și accesoriilor pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule.
 
Deciziile au fost luate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din data de 17 martie 2023, fiind publicate în Monitorul Oficial nr. 2567 din 13 iunie 2023.
 
Se arată că la AGEA au participat reprezentanți ai Șantierului Naval 2 Mai SA, care deține 51% din capitalul Damen Shipyards Mangalia, precum și ai Damen Holding BV Olanda, care deține 49% din capital.
 
Acționarii au hotărât completarea obiectului de activitate al societății prin introducerea unor obiecte de activitate secundare suplimentare.
 
Astfel, s-au introdus fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice, fabricarea vehiculelor militare de luptă, producția de caroserii pentru autovehicule, fabricarea de remorci și semiremorci, fabricarea altor piese și accesorii pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule.
 
De asemenea, s-a decis eliminarea din Statut a datelor de identificare ale membrilor Consiliului de Supraveghere, prin modificarea articolului 8.3 din Statut: „Consiliul de Supraveghere va fi alcătuit din șapte membri, numiți în conformitate cu prevederile Contractului de Asociere“.
 
Pentru îndeplinirea formalităților legate de Registrul Comerțului a fost împuternicită Liana Laura Constantin.
 
Despre Damen Shipyards Mangalia SA
 
Compania Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca obiect de activitate „construcția de nave și structuri plutitoare“.
 
Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 51%, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49%.
 
Din Consiliul de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia fac parte Vermeulen Matheus Christianus Henricus, Zielhuis Lambert, Zaharia Manuel, Grosu Dorin Ionuț, Dobrea Constantin Dan, Iordăchescu Ion, Răcuci Claudiu Vasile.
 
Din Directorat fac parte Liana Laura Constantin, Dan Egmond Ognef și Vorster Deon Andre.
 
În 2020, Damen Shipyards Mangalia a declarat 2.107 angajați, pierderi peste 108,67 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 88,5 milioane de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Terenuri și clădiri ale Șantierului Naval Mangalia urmează să fie vândute (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii