Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Damen Shipyards Mangalia SA vrea să împrumute 10 milioane de euro de la compania olandeză Damen Holding B.V.

ro

07 Nov, 2023 17:00 1912 Marime text
  • În cadrul AGEA, acționarii vor discuta despre aprobarea contractării unui împrumut de urgență de zece milioane de euro de la acționarul Damen Holding B.V., termenul de restituire urmând să fie 31 iulie 2024.
  • Ambele adunări (AGA și AGEA) sunt programate să se desfășoare în data de 13 noiembrie 2023, ora 10.00, respectiv ora 11.00, urmând ca a doua convocare pentru ambele ședințe să aibă loc în ziua de 14 noiembrie 2023.
Acționarii Damen Shipyards Mangalia SA sunt convocați la Adunarea Generală a Acționarilor, dar și la Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi a ședinței din urmă aflându-se și punctul vizând un împrumut de zece milioane de euro.
 
Informațiile privind convocarea celor două adunări au fost publicate în Monitorul Oficial al României Nr. 4890 din 2 noiembrie 2023.
 
Ambele adunări sunt programate să se desfășoare în data de 13 noiembrie 2023, ora 10.00, respectiv ora 11.00, urmând ca a doua convocare pentru ambele ședințe să aibă loc în ziua de 14 noiembrie 2023.
 
Conform sursei citate, în cadrul AGA se va lua la cunoștință stadiul auditului financiar al situațiilor financiare pentru exercițiul financiar 2022 și se va stabili bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2023, rectificat.
 
De asemenea, se va lua la cunoștință Raportul Directoratului pentru Trimestrul 3, 2023, iar Liana Laura Constantin va fi împuternicită să îndeplinească formalitățile privind mențiunile la Registrul Comerțului.
 
În cadrul AGEA se va discuta despre schimbarea destinației sumei de 2,1 milioane de euro din investiții în plata datoriilor, rezultată ca urmare a vânzării căminelor Despina, dar se va pune în discuție și aprobarea solicitării pentru suplimentare finanțare pentru anul 2023 și suport în finanțare.
 
Tot atunci, acționarii vor discuta despre aprobarea contractării unui împrumut de urgență de zece milioane de euro de la acționarul Damen Holding B.V., termenul de restituire urmând să fie 31 iulie 2024.
 
Odată cu aprobarea contractării împrumutului, se vor discuta și opțiunile privind garanțiile pentru returnarea acestuia.
 
După discutarea acestor puncte, se vor analiza și alte aspecte care țin de bunul mers al societății.
 
Despre Damen Shipyards Mangalia SA
 
Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca obiect de activitate „construcția de nave și structuri plutitoare“.
 
Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 51%, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49%.
 
În 2021, Damen Shipyards Mangalia a declarat 1.907 angajați, pierderi peste 77,98 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 552,48 de milioane de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Singura expertiză pe care o avem este în repararea navelor“
Consiliul de Supraveghere Damen Shipyards Mangalia SA, întrunit în ședință

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii