Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:57 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Custurea îşi vrea înapoi fotoliul de manager Fostul director al MINAC nu renunţă la procesul cu Consiliul Judeţean

ro

09 Sep, 2016 00:00 1705 Marime text
Directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC) a fost notat cu 5,87 în urma evaluării anuale a managementului său. Acesta a contestat raportul de evaluare, dar plângerea i-a fost respinsă, iar acum s-ar căuta un director interimar pentru muzeu.
 
Gabriel Custurea era însă hotărât să conteste nota la toate instituţiile abilitate. Toate acestea se întâmplau în primăvara acestui an, când Consiliul Judeţean Constanţa a organizat evaluarea anuală a managementului Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie din anul 2015. Comisia de evaluare a notat cu 5,96 raportul anual de activitate al directorului general Gabriel Custurea şi cu 5,79 susţinerea acestuia. Astfel, nota finală a fost 5,87, dar managerul instituţiei de cultură a contestat raportul de evaluare din 24 martie, cinci zile mai târziu. Comisia de soluţionare i-a respins contestaţia. În timp ce la MINAC va fi organizat un concurs pentru desemnarea unui nou manager, Custurea s-a adresat instanţei de judecată şi solicită anularea actului administrativ HCJ nr. 99/19.05.2016.
 
Contactat telefonic, Gabriel Custurea a declarat că nu renunţă la proces deoarece „nu este posibil ca de la un an la altul un manager să fie retrogradat, în condiţiile în care pe parcursul anului anterior a demarat mai multe proiecte europene şi a organizat expoziţii internaţionale”.
 
Custurea a mai spus că a depus la dosarul în care se judecă cu CJC şi cu Direcţia de Cultură, Sport, Turism şi Sănătate din cadrul administraţiei judeţene şi documente justificative ale mandatului său de manager. În cazul în care va câştiga procesul, el ar putea fi repus în funcţie.
 
Gabriel Custurea a condus MINAC încă din 2009, când a fost numit director interimar, după demisia lui Constantin Chera. În 2014, la MINAC s-a organizat concurs pentru şefia instituţiei. Atunci, s-au înscris, iniţial, trei candidaţi - Gabriel Custurea, Costin Scurtu şi Virgil Lungu, însă la concurs au participat numai primii doi, cel din urmă neavând dosarul complet. În urma probelor susţinute (proiect de management şi interviu), a fost declarat câştigător Custurea, care a obţinut nota 9, în timp ce Costin Scurtu a fost notat cu 8,5.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gigi Halet 10 Sep, 2016 08:08 Domnul Custurea este un manager foarte bun.