Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Conturi Europeană recomandă întărirea principiului „poluatorul plătește“

ro

06 Jul, 2021 09:52 1819 Marime text



Principiul potrivit căruia „poluatorul plătește“ ar trebui să fie mai bine integrat în legislația privind protecția mediului, se arată în raportul întocmit de Curtea de Conturi Eurpeană privind aplicarea inconsecventă a acestuia.

În documentația întocmită de CCE se arată că, deși acest principiu este unul dintre cele care stau la baza politicii de mediu a Uniunii Europene, „per ansamblu, Curtea a constatat că principiul «poluatorul plătește» este reflectat și aplicat în grade diferite în diversele politici de mediu ale UE și că acoperirea și aplicarea sa erau incomplete“.

În acest context, Curtea recomandă Comisiei Europene „se evalueaze posibilitate de a consolida integrarea principiului «poluatorul plătește» în legislația privind protecția mediului, să ia în considerare aplicarea Directivei privind răspunderea pentru mediul înconjurător și să protejeze fondurile UE, astfel încât acestea să nu fie folosite pentru a finanța proiecte care ar trebui să fie în sarcina poluatorului“.

Întregul raport (sursa eca.europa.eu) poate fi consultat aici.

„Poluatorii trebuie să plătească pentru pagubele provocate mediului. Cu toate acestea, până acum, contribuabilii europeni au fost forţaţi, de mult prea multe ori, să suporte costurile pe care poluatorii ar fi trebuit să le plătească“, a declarat autorul raportului Viorel Ştefan, membru al Curţii de Conturi Europene, citat de Agerpres.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii