Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:52 25 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum sunt împărţite fermele de porci din România. Clasificarea, aprobată de Ministerul Agriculturii şi publicată în Monitorul Oficial

ro

19 Mar, 2019 00:00 831 Marime text
În Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 20 din data de 18 martie 2019, a fost publicat ordinul pentru stabilirea dimensionării tipurilor de exploataţii de suine pe teritoriul României. Ordinul a fost emis de către ministrul Agriculturii şi dezvoltării rurale, Petre Daea.
 
Se stabilesc dimensiunile pentru exploataţiile de creştere a suinelor în România. Astfel, o fermă de suină de subzistenţă înseamnă o exploataţie agricolă cu un efectiv de maximum 5 capete de porcine cu greutatea de peste 30 de kilograme. O fermă de suine mică înseamnă o exploataţie agricolă cu un efectiv cuprins între 6 şi 20 de porci cu greutatea de peste 30 de kilograme. O fermă de suine medie înseamnă ca posesorul să aibă 21-130 de capete de porci de peste 30 de kilograme, iar o ferma de suine mare înseamnă tot ce are peste 130 de capete de porcine.
 
De asemenea, se stabilesc tipurile exploataţiilor de creştere a suinelor pe teritoriul României. Avem, astfel, exploataţia nonprofesională de suine, exploataţia comercială de suine tip A, unde sunt până în 130 de capete, deţinută de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, familiale sau persoane juridice organizate în condiţiile legii, înregistrate şi autorizate de Oficiul Registrului Comerţului, înregistrată în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor şi înregistrată sanitar-veterinar. Exploataţia comercială de suine reprezintă fermele cu peste 130 de porci care respectă normele legislative.

Ti-a placut articolul?

Comentarii