Cum sunt împărţite fermele de porci din România. Clasificarea, aprobată de Ministerul Agriculturii şi publicată în Monitorul Oficial
Cum sunt împărţite fermele de porci din România. Clasificarea, aprobată de Ministerul Agriculturii şi publicată
19 Mar, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
2059
Marime text



Se stabilesc dimensiunile pentru exploataţiile de creştere a suinelor în România. Astfel, o fermă de suină de subzistenţă înseamnă o exploataţie agricolă cu un efectiv de maximum 5 capete de porcine cu greutatea de peste 30 de kilograme. O fermă de suine mică înseamnă o exploataţie agricolă cu un efectiv cuprins între 6 şi 20 de porci cu greutatea de peste 30 de kilograme. O fermă de suine medie înseamnă ca posesorul să aibă 21-130 de capete de porci de peste 30 de kilograme, iar o ferma de suine mare înseamnă tot ce are peste 130 de capete de porcine.
De asemenea, se stabilesc tipurile exploataţiilor de creştere a suinelor pe teritoriul României. Avem, astfel, exploataţia nonprofesională de suine, exploataţia comercială de suine tip A, unde sunt până în 130 de capete, deţinută de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, familiale sau persoane juridice organizate în condiţiile legii, înregistrate şi autorizate de Oficiul Registrului Comerţului, înregistrată în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor şi înregistrată sanitar-veterinar. Exploataţia comercială de suine reprezintă fermele cu peste 130 de porci care respectă normele legislative.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii