Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:22 05 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copacii plantaţi în Ovidius Park din Constanţa au nevoie de apă! Dă şi tu o mână de ajutor! (galerie foto)

ro

03 Sep, 2019 00:00 1602 Marime text
Copacii din Ovidius Park, din Campusul Universității „Ovidius“, suferă din pricina secetei care a lovit municipiul Constanţa. Este nevoie de o cantitate mare de apă pentru ca pomii să facă faţă căldurii.
 
Avocatul Cătălin Filişan, reprezentantul „Constanța Restart“, a făcut un apel către cei care au plantat copacii sau oricine altcineva care are timp să dea o fugă până în parc pentru a ajuta copacii să facă faţă căldurii excesive. O parte din copaci au fost udaţi, însă este nevoie de mai multe persoane pentru a uda toți copacii plantați în acest parc.
 
„În Ovidius Park este mare nevoie de apă. Am montat şi racordat un furtun de 100 m. Am udat o parte din copaci. Cine vrea/poate şi doreşte poate continua udatul. Trebuie doar să mute furtunul de la un copac la altul. Daca nu curge apă, vă rog să vorbiţi cu paznicul din parcare să deschidă robinetul. Sau puteţi deschide voi robinetul - caută capătul furtunului dinspre Universitate”, este mesajul transmis de către Cătălin Filişan pentru membrii „Constanţa Restart“.
 

Despre campania „Trees need people. Constanţa Restart“

 
Reamintim cititorilor ZIUA de Constanţa că prima acţiune din cadrul campaniei de plantare a copacilor a avut loc în data de 18 iunie 2018, când în parcul din zona Gării s-au strâns mai mulţi voluntari care au reuşit să monteze tutori la 50 de copăcei. Cea de-a doua acţiune a avut loc pe 30 iunie, în parcul din Tomis II. La eveniment au participat un număr dublu de voluntari faţă de cei prezenţi la acţiunea precedentă. Aceştia au reuşit să monteze în jur de 60 de tutori la copacii tineri.
 
Iniţiativa îi aparţine avocatului Cătălin Filişan şi are drept scop îmbunătăţirea calităţii aerului respirat de constănţeni, precum şi educarea populaţiei în spiritul protejării mediului înconjurător. „Sloganul acţiunilor a fost şi este «Fapte, nu Vorbe». Aceste acţiuni nu urmăresc o finalitate politică; nu facem politică şi nu dorim politizarea faptelor noastre. Iubim Constanţa, doar atât!“, a transmis avocatul Cătălin Filişan.
 
Sursă foto: Facebook (Cătălin Filişan)
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii