Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:08 19 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare polițienească româno - italiană Urmărit internaţional pentru violenţă sexuală în grup

ro

29 Aug, 2019 11:10 390 Marime text
În baza informațiilor transmise de polițiștii români, autoritățile italiene au pus în executare un mandat european de arestare, emis pe numele unui bărbat – cetățean român, în vârstă de 38 de ani.
 
Cel în cauză a fost condamnat, în 2013, la 9 ani de închisoare, pentru violență sexuală în grup, fapta fiind comisă în complicitate cu alt conațional, la Bicaz, în anul 2010, asupra unei victime care, la acel moment, era minoră.
 
În fapt, la data de 19.05.2010, aflându-se într-un local din Bicaz, județul Neamț, bărbatul a ademenit o adolescentă de 16 ani, în grupul sanitar al restaurantului. Ulterior, și-a chemat complicele și împreună au comis fapta sus-menționată.
 
După condamnare, cel în cauză a fost dat în urmărire internațională întrucât se sustrăgea executării pedepsei și a fost localizat în localitatea italiană Villa di Briano (Provincia Caserta/Regiunea Campania).
 
Informațiile privind localizarea exactă a persoanei urmărite au fost transmise operativ Poliției italiene de către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Neamț, în directă colaborare cu polițistul român aflat în misiune de suport operativ pe lângă Serviciul de Cooperare Internațională de Poliție din Roma.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii