Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Control OPC la vila din Costinești de unde mai mulți turiști au ajuns la spital cu probleme digestive. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

11 Jul, 2023 12:40 1294 Marime text
Sursa Galeriei foto: OPCComisarii OPC au efectuat un control la Vila Angela Mândru din Costinești, de unde 21 de turiști au fost transportați seara trecută la spitalul din Constnața cu probleme digestive.

Potrivit unui comunicat al OPC, în urma verificărilro au fost constatate mai multe abateri, cum ar fi: 
  • Materii prime-produse de origine animală (crenvurști,parizer,salam feliat,salam victoria, carne porc congelata, cotlet porc gatit-congelat) depozitate fără elemente de identificare-caracterizare;
  • Agregate frig( congelator pentru carne de pasare, congelator legume fructe, frigider lactate, frigider oua) cu urme de rugina, chedere cu mucegai și mizerie;
  • Bucatarie:
  • Frigider probe cu urme de rugina, în stare avansata de coroziune; 
  • S-a constatat prezenta muștelor; se utilizează ustensile de plastic;
  • Se utilizează pentru preparatele culinare brânză telemea de vaca, depozitata în condiții improprii-pe paviment la temperatura de 23 grade celsius, contrar indicațiilor  producătorului care precizează  " A se depozita la temperatura de 2-4 grade celsius";
  • S-a constatat prezenta ustensilelor de curatenie( mops, găleată,matura) lângă materiile prime; Totodată se regăsește unt depozitat în condiții improprii la temperatura de 25 grade celsius, contrar indicațiilor producătorului "A se depozita la temperatura de 2-4 grade celsius";
  • Chiuveta din bucătărie prezintă urme de mucegai;
  • Se utilizea cuțite și ustensile neconforme din lemn, uzate și cu nituri;
  • Coșurile de gunoi sunt fără capac și sistem de acționare cu pedala;
În ceea ce priveșlte meiul, s-a constatat că nu sunt respectate prevederile ordinului 201/2022, Reg.1179/2011, Ordinul 163/2021, Ordinul 183/2016 și anume nu sunt informați consumatorii cu privire la declarațiile nutriționale, lista substanțelor posibil alergene, menționarea produsului "produs din produs decongelat".

La piscină s-a constatat utilizarea unor saltele cu pete și neigienizate; nu se menționează adâncimea acesteia, lipsa punct negru pe fundul apei care sa ateste claritatea acesteia și nu exista registru care sa ateste clorinare apei. 

În ceea ce privește spațiile de cazare s-a constatat că operatorul economic detine ca spații de cazare - 22 camere, care la data și ora controlului erau ocupate în totalitate.

„S-a permis controlul în una din aceste camere unde s a constatat lipsa informațiilor cu privire la serviciile gratuite și cu plata conform clasificării, lipsa informațiilor cu privire la instrucțiunile de utilizare a telecomenzii aferente aparatului de aer conditionat- televizor; furnirul patului depreciat“ - au precizat comisarii OPC. 


S-au sigilat și oprit din circuitul consumului uman produsele cu abateri ( 10,854kg) și a fost propusă oprirea temporară a presătării serviciilor pentru bucătărie și piscină. 

Citește și: 

UPDATEAlertă în stațiunea Costinești! Mai mulți turiști cu probleme digestive, transportați la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii