Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:32 05 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale desfăușurate de inspectorii tulceni. Ce au constatat și ce sancțiuni au aplicat

ro

23 Dec, 2019 16:14 428 Marime text

În data de 21.12.2019, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” Tulcea au desfășurat 16 controale inopinate pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 349/2002 (modificată cu Legea 15/2016), pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, la unitățile de alimentație publică de pe raza municipiului Tulcea, în urma cărora s-au constatat încălcări ale normelor în 14 cazuri, în acest sens fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 40.000 lei.

Reamintim faptul că nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legii menționate se sancționează cu amendă contravențională de la 100 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice se sancționează cu 5.000 lei la prima abatere, putând ajunge la măsura complementară de închidere a unității, în cazul unor abateri repetate.

Conform legii, prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Activitatea desfășurată de inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” Tulcea, a fost pe timp de noapte, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.

Atenționăm asupra responsabilității persoanelor juridice cu privire la obligațiile pe care le au pentru punerea în aplicare a prevederilor acestei legi, mai ales a celor referitoare la marcarea spaţiilor publice închise cu indicatoare prin care să se indice «Fumatul interzis» şi folosirea simbolului internaţional, respectiv ţigareta barată de o linie transversală.


Sursa foto&text: ISU Delta Tulcea 

Ti-a placut articolul?

Comentarii