Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:29 19 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii, pro sau contra furnizării agentului termic. Ce au scris pe pagina de socializare a primarului!

ro

19 Oct, 2016 00:00 3106 Marime text
Vestea furnizării agentului termic în municipiul Constanţa a fost făcută publică pe o reţea de socializare chiar de primarul municipiului Constanţa. Decebal Făgădău anunţa: „Chiar dacă doar patru asociaţii au cerut acest lucru, am solicitat RADET şi Electrocentrale Constanţa să furnizeze căldură pentru constănţeni. Începe furnizarea agentului termic, astfel încât spre prânz primele zone (cele din apropierea CET-ului) vor fi încălzite. Întrucât canalul termic are peste 220 de km, căldura va ajunge în tot oraşul în cursul nopţii de mâine (18 spre 19 octombrie)”.
 
Imediat, constănţenii au reacţionat. Unii au salutat decizia luată de autorităţi, alţii sunt de părere că trebuia să se mai aştepte până când Consiliul Local Municipal va adopta planul de tarifare a gigacaloriei pentru sezonul rece 2016.
 
Tatiana T. consideră că „era şi timpul…”, în timp ce Ioana N. a spus că sunt mulţi cei care se tem de preţul gigacaloriei şi nu vor porni vana, iar cei care au copii mici vor îndura frigul în continuare. Ezel ridică problema costului gigacaloriei: „Dar o să şi plătiţi dacă vreţi căldură din timp”. Christina îi transmite primarului: „Ca la noi, la nimeni. Deja de ieri am pus caloriferul electric, pentru că fetiţa mi-a răcit stând în casă. De plătit plătim oricum dublu întreţinerea şi pentru cei restanţieri, dar toţi vor condiţii”. Maria este de părere că „odată cu furnizarea agentului termic este bucurie mare la RADET, care face rost de bani”.
 
Un mesaj ne-a atras atenţia în mod deosebit, scris de Laura Teşeleanu, care se pare că locuieşte în acelaşi cartier cu primarul Făgădău: „Buna dimineaţa! Pe Badea Cârţan avem căldură de la ora 12.00 noaptea. Mulţumim, domnul Primar, de dimineaţă era cu totul altă atmosferă în casele noastre. Călduţ, plăcut, relaxant!”
 
Zoe îi transmite primarului: „Era şi timpul! Numai în Constanţa este modelul cu aşteptarea!!!” Ieri, la ora prânzului, Mariana anunţa tot pe pagina de socializare a primarului că agentul termic ajunsese în caloriferele constănţenilor care locuiesc în Km 4-5.

Comentariile neprietenoase, rase de pe pagina primarului!

Geta B. spune: „În Constanţa, le e teamă oamenilor să ceară căldură în calorifere, la ce preţuri practică RADET”. Magda Săraru scrie pe pagina primarului: „Am scris mai devreme un comentariu mai acid cu privire la legătura dintre subvenţii şi voturi, de parcă nu ar fi aşa sau de parcă ar fi doar asta... şi a dispărut... nu ne place, domnule primar, nu-i aşa? Nici nouă, celor care muncim ca să plătim facturi, nu ne place...”
 
Şi Mihaela Gheorghiu semnalează ştergerea comentariului care nu era unul laudativ la adresa primarului. Şi Narcisa Cojocaru îi scrie edilului-şef să nu uite că „furnizarea căldurii este un drept al cetăţeanului constănţean care are un contract fundamental şi cu clauze concrete, în contract nu sunt precizate intervenţiile de favoruri şi rugăminţi. RADET Constanţa să pună mâna să dea căldură constănţenilor la preţ accesibil tuturor portofelelor, nu ca cetăţeanul să fie nevoit să ia de la gura lui şi a copiilor pentru a plăti factura de căldură”. Andreea concluzionează amar: „Aici se păstrează doar ce comment-uri dau bine pentru imagine!”

Totuşi, cât vom plăti pentru căldura furnizată de RADET?

Până la sfârşitul lunii va avea loc şedinţa de CLM, unde se va stabili preţul. Făgădău îşi doreşte 250 de lei pe întregul mandat. 15 milioane de euro înseamnă subvenţia. „Se vorbeşte despre acelaşi tarif ca cel de acum un an - 250 de lei”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Mihai Petre, consilierul personal al primarului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • teseleanu laura 19 Oct, 2016 14:02 Buna ziua, nu stiu de ce a-ti facut legatura ca stam in acelasi cartier cu Domnul Primar, noi suntem privilegiati pentru ca punctul termic este pe gaze. Nu cred ca este nici o legatura ca stam in acelasi cartier........