Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Vergil Chițac, întâlnire cu ambasadorul Italiei în România. Ce au discutat (FOTO)

ro

28 Mar, 2022 19:07 1107 Marime text
Vergil Chițac Sursa foto Primăria Constanța
  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, l-a primit astăzi, în vizită de curtoazie, pe ambasadorul Italiei în România, E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni.

Au fost discutate situația actuală socio-economică a municipiului Constanța în condițiile războiului din Ucraina, în particular situația refugiaților din regiunea Odesa aflați pe raza municipiului nostru, precum și teme privind cooperarea culturală și economică.

Primarul municipiului a evidențiat acțiunile de sprijin pentru refugiați adoptate de către municipalitate, precum și măsurile de solidaritate și sprijin cu partenerul municipal din Ucraina, municipiul Odesa.

Vergil Chițac a reiterat intenția și disponibilitatea Primăriei municipiului Constanța de a achiziționa obiectivul Casa d'Italia, aflat în momentul de față în proprietatea statului italian. Intenția municipalității vizează extinderea infrastructurii culturale a municipiului, potrivit obiectivelor prioritare stabilite prin Strategia Culturală a municipiului pentru perioada 2021-2031, adoptată la finele anului trecut de către Consiliul Local Municipal Constanța.


În acest context, ulterior achiziționării acestui obiectiv, clădirea ar urma să fie restaurată în vederea utilizării ei ca obiectiv de infrastructură culturală. Au fost discutate aspectele procedurale privind implementarea acestei intenții. Vergil Chițac a evidențiat importanța acestui obiectiv prestigios pentru constănțeni, din perspectiva nevoilor culturale pe care Casa d'Italia le poate deservi.

Au fost trecute în revistă și alte teme și inițiative de colaborare în domeniile menționate.
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii