Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Au început lucrările de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Ce mesaje le transmit autoritățile locuitorilor

ro

28 Jul, 2021 17:49 3517 Marime text

 
  • Au început lucrările în cadrul  proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și Stațiunea Mamaia“.
Proiectul vizează creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

În scările de bloc din zona în care au loc lucrări au fost lipite mai multe afișe prin care li se recomandă locuitorilor să meargă mai mult pe jos deoarece face bine la sănătate.

De ce mersul pe jos este bun pentru tine?

Scade semnificativ aparitia unor boli grave
Îmbunătăteşte circulaţia şi protejează sănătatea inimii
Creşte speranţa de viaţă cu aproximativ 1,5 ani
Stimulează eliberarea de endorfină, diminuează stresul, oboseala şi tensiunea
Intăreşte sistemul imunitar
Nu poluează fonic
Arde 4.5kcal/minut pentru o persoană de 65kg


Reamintim că primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat contractul de execuție a lucrărilor  în luna martie.

Proiectul presupune execuția următoarelor lucrări:

- modernizarea și resistematizarea spațiului rutier existent (introducere benzi dedicate transportului public, amenajare piste pentru biciclete, reabilitare stații pentru transportul public, reamenajare trotuare etc.);
- amenajări peisagere (spații verzi și plantare copaci);
- instalații electrice și iluminat public pentru pistele de biciclete și trotuare;
- dotări și mobilier urban inteligent;
- infrastructură de comunicații.
 
Mai exact, vorbim despre 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete, peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public, iar tot acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.
 
Proiectul are o valoare 91.361.614, 40 lei și se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Firma care se va ocupa de supervizarea lucrărilor este SC Thallassa Cons SRL din Constanța.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii