Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:02 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. A avut loc ședința Consiliului Director al Ligii Militarilor Profesioniști. Cine a participat. Ce s-a discutat. Ordinea de zi completă (galerie foto)

ro

14 Mar, 2018 05:41 2133 Marime text
Zilele trecute a avut loc, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand” Filiala Constanța, ședința deschisă a Consiliului Director al Ligii Militarilor Profesioniști.
 
La reuniune au participat reprezentanți din unități și de la nave ai membrilor LMP.

Ordinea de zi a fost următoarea:

1. Raport de activitate pentru anul 2017 și prezentarea activităților realizate până în martie 2018;
2. Propuneri de activități pentru anul 2018;
3. Acordarea premiului “Ionel Gheorghiță Drăgușanu” pentru anul 2017;
4. Acordarea titlului de Membru de Onoare al Ligii Militarilor Profesioniști;
5. Susținerea activității sportive a unui membru;
6. Acordarea unei plachete de excelență;
7. Interimatul a două funcții de vicepreședinte;

Dănuț Albu, președintele LMP a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017, fiind readuse în atenția celor prezenți demersurile făcute de LMP la factorii decidenți din MApN, vizând îmbunătățirea condițiilor socio-profesionale pentru Corpul SGP, după care s-a trecut la dezbateri și propuneri.
 
Ședința a continuat cu acordarea premiului “Ionel Gheorghiță Drăgușanu” lui Alexandru Condeescu, declarat cel mai bun militar profesionist al anului 2017.

Premiul i-a fost înmânat de către Daniel Mitran câștigătorul premiului pentru anul 2016.

În semn de prețuire și recunoaștere a sacrificiului în slujba țării, președintele LMP Dănuț Albu a decernat placheta prin care i se acordă titlul de Membru de Onoare caporalului Marcel Neagu, militar erou al Armatei Române, camaradul lor rănit în teatrul de operații Afganistan, în 25 septembrie 2016.

Totodată, în semn de apreciere a activității sportive pe care o desfășoară în cadrul echipei reprezentative INVICTUS, din partea militarilor profesioniști, vicepreședintele LMP Dănuț Mocanu i-a oferit lui Marcel Neagu un arc, pe care să-l folosească pentru îmbunătățirea performanțelor sale sportive.
 
Tot cu acest prilej Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști, a fost distins de către Consiliul Director, în semn de aleasă prețuire, pentru devotamentul, dăruirea, puterea de muncă și spiritul de  camaraderie, puse în slujba Corpului Soldaților și Gradaților Profesioniști, cu prețuire și recunoștință pentru întreaga sa activitate în cadrul LMP, pentru contribuția majoră la promovarea intereselor tuturor militarilor profesioniști din România.

În urma vacantării a două funcții de vicepreședinte s-a făcut propunerea ca acestea să fie ocupate provizoriu, până la următoarea Adunare Generală, de către caporalii Alexandru Condeescu (forțele terestre) și Alexandru Stancu (forțele navale).

Ambele propuneri au fost adoptate în unanimitate.

Sursa text si foto: ​ligamilitarilor.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii