Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenței a sancționat cinci companii pentru trucarea unei licitații

ro

24 Sep, 2020 15:49 1450 Marime text
  • Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești.
  • Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației.
Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2.237.094 lei (aprox. 468.000 euro) cinci companii pentru trucarea licitației privind reabilitarea străzilor din Municipiul Pitești.

Amenzile au fost aplicate astfel:

*    Construct Steel Market S.R.L. – 165.485,61 lei;

*    Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. – 187.969,87 lei;

*    Comesad Drumuri S.R.L. – 865.947,83 lei;

*    General Trust Argeș S.R.L. – 649.623,96 lei;

*    Selca S.A. – 368.066,74 lei.


Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației.

În cadrul investigației, Autoritatea de concurență a constatat faptul că, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.

Investigația a fost declanșată în anul 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitația.

Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeş S.R.L. şi Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenței, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora.

Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor.

Reamintim că, pentru a veni în sprijinul companiilor și a evita încălcarea normelor în domeniu, Consiliul Concurenței a elaborat Ghidul privind respectarea regulilor de concurenţă în situaţia participării sub formă de asociere la o procedură de achiziţie publică, postat pe site-ul instituției: http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id12037/ghid_consortii_final.pdf , a transmis Consiliul Concurenței.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii