Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenței a amendat Distrigaz Sud Rețele SRL cu 3,7 milioane euro

ro

30 Dec, 2019 15:51 1665 Marime text

Consiliul Concurenței a sancționat distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud Rețele SRL (DGSR) cu amendă în valoare de 17.650.326 lei (aprox. 3,7 milioane euro), pentru abuz de poziție dominantă în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie.

Poziţia de monopol a DGSR pe piața distribuţiei gazelor naturale, în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie (București și localități din 19 județe[1]), a oferit companiei, conform legislației, dreptul exclusiv de a aviza proiectele tehnice, de a recepţiona lucrările de execuție şi de a pune în funcţiune instalaţiile de utilizare a gazelor naturale (IUGN). De asemenea, distribuitorul stabilea și încasa tarife aferente acestor servicii.

În cadrul investigaţiei declanşate în anul 2017, autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2011-2012, Distrigaz Sud Rețele SRL (DGSR) a stabilit şi a practicat tarife excesive, nejustificate economic, pentru avizarea tehnică a proiectelor de execuție a IUGN şi pentru recepţia lucrărilor și pentru punerea în funcţiune a acestora în perioada 2013-2019.

În consecință, pentru avizarea tehnică și pentru recepția instalațiilor de utilizare și punerea în funcțiune a acestora, DGSR a practicat tarife mai mari decât media pieței.

Comportamentul Distrigaz Sud Rețele s-a manifestat în perioada în care a fost singurul prestator al acestor servicii, consumatorii neavând posibilitatea de a alege alt operator.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată, în formă neconfidenţială, pe pagina web a instituţiei:  <http://www.consiliulconcurentei.ro> www.consiliulconcurentei.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii