Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:31 23 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul pentru desemnarea directorului general al Casei de Asigurări de Sănătate a Județului Constanța, organizat din nou

ro

22 May, 2021 00:00 860 Marime text
 
  • După ce la prima strigare nu s-a putut desemna prin concurs director la Casa de Asigurări de Sănătate a Județului Constanța, se reia procedura
  • Pe 16 iunie are loc următoarea probă scrisă pentru funcția de director general
  • Până la data de 4 iunie se depun dosarele
  • La concursul din mai, doar jumătate dintre candidații la nivel național s-au prezentat
 
Casa de Asigurări de Sănătate a Județului Constanța organizează concurs pentru ocuparea postului de director general al CAS Constanța.
 
Concursul constă într-o probă scrisă, care se va desfășura în data de 16 iunie 2021, de la ora 10.00, la Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență București. Proba de interviu se va desfășura în termen de 4 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise, la sediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, din Capitală.
 
Condițiile generale, specifice, actele necesare înscrierii la concurs și bibliografia sunt afișate la sediul CAS Constanța, din bulevardul Mamaia. Dosarele se depun la CNAS – Cabinet Președinte, până la data de 4 iunie 2021.
 
Dintre cei 60 de candidați care și-au depus dosarele, în urma verificării criteriilor de participare au fost admiși pentru susținerea probei scrise un număr de 54 de candidați. Pentru susținerea probei scrise, doar 33 de candidați s-au prezentat, în data de 6 mai 2021, în  Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență. Proba de interviu a fost susținută de către cei cinci candidați care au promovat proba scrisă, în data de 12 mai 2021, la sediul CNAS. În urma susținerii probei de interviu, toți cei cinci candidați au promovat examenul.
 
“A fost un concurs transparent și corect, în care candidații au avut posibilitatea să demonstreze că dețin cunoștințele necesare pentru aplicarea unui management performant la nivelul caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS. În timp ce, la proba scrisă, candidații au trebuit să convingă că stăpânesc noțiunile de bază din legislație în concordanță cu specificul activității unei case de asigurări și principiile care stau la baza sistemului de asigurări sociale de sănătate, la proba de interviu candidații au avut ocazia să demonstreze că au viziune și calități manageriale.
 
Vom organiza sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că dețin calitățile manageriale necesare acestei funcții extrem de importante. Accesul populației la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătățit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesioniști capabili să pună în aplicare în mod corect și unitar deciziile și politicile de sănătate stabilite la nivel național, în funcție de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc.
 
La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toți cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziția de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.
 
 

Potrivit CNAS, următoarea sesiune de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali va fi organizată în cel mai scurt timp, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Va fi publicat anunțul de concurs, iar proba scrisă va urma să se desfășoare în data de 16 iunie 2021.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii