Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Comunismul în Dobrogea“, expoziție inedită la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

ro

22 Aug, 2022 17:04 1597 Marime text
Gheorghe Gheorghiu Dej și Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: domeniul public
  • Cei care vor pași pragul intituției vor putea vedea documente, fotografii și mărturii de epocă diferite momente din istoria regiunii, în mod deosebit a Constanței, într-o perioadă de timp foarte apropiată nouă, cu profunde implicații și în prezent.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Asociația Foștilor Deținuți Politic din România – Filiala Constanța invită constanțenii și nu numai la expoziția permanentă „Comunismul în Dobrogea“. 

Expoziția permanentă „Comunismul în Dobrogea“, eveniment organizat de către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Asociația Foștilor Deținuți Politic din România – Filiala Constanța.Expoziția, este structurată pe trei secțiuni: Aspecte din evoluția politică, economică și culturală a Dobrogei (1945-1989); Gulagul comunist în Dobrogea și Viață cotidiană.

Cei care vor pași pragul instituției vor putea vedea documente, fotografii și mărturii de epocă diferite momente din istoria regiunii, în mod deosebit a Constanței, într-o perioadă de timp foarte apropiată nouă, cu profunde implicații și în prezent.

Proiectul expozițional a fost realizat în parteneriat cu următoarele instituții: Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Penitenciarul București Jilava, Arhivele Naționale ale României, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul de Istorie și Arheologie Tulcea (ICEM), Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Constanța, „Biblioteca Județeană ”I.N.Roman„ Constanța.

Vernisajul expoziției va fi urmat de proiecția filmului CANALUL MORȚII (2017), în regia lui Nicolae MĂRGINEANU.

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, din Piața Ovidiu, nr. 12, etaj II.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii