Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:40 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colonel român în cea mai înaltă poziție militară a unei misiuni ONU în Afganistan

ro

16 Jan, 2017 12:12 4613 Marime text
Colonelul Claudiu Bibiriță a preluat recent comanda Unității Militare de Consilieri din cadrul UNAMA, ocupând cea mai înaltă poziție militară în cadrul acestei misiuni ONU în Afganistan, potrivit unui comunicat al MapN postat pe pagina oficială de facebook a instituției.
 

„Sunt onorat sa iau în primire, în mod oficial, comanda Unității Militare de Consilieri din cadrul UNAMA”, a spus cu acest prilej Bibiriță.

 
Drapelul unității a fost înmânat de către locțiitorul Reprezentantului Secretarului General ONU, doamna Pernille Kardel.
 
Colonelul Bibiriță a desfășurat, anterior, o activitate de pregătire, la New York, în vederea preluării, pentru un an, a funcției de Senior Military Advisor/UNAMA.

Pe timpul pregătirii colonelul Bibiriță s-a întâlnit cu locțiitorul șefului Oficiului afaceri militare general maior Adrian Foster, șeful Serviciului de generare a forței, șeful Serviciului planificare militară, șeful echipei afaceri politice pentru Afganistan și alți ofițeri responsabili pentru misiunea din Afganistan. 

De asemenea, ofițerul a avut o întâlnire cu ambasadorul României la ONU, Ion Jinga.
 
Pe tot timpul întâlnirilor a fost însoțit, în permanență, de reprezentantul militar la ONU, colonel Florin Roman.
 
Colonelul Claudiu Bibiriță a plecat în Ajunul Crăciunului, în Afganistan.
Sursa foto: Facebook.com/mapn.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii