Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va elimina deșeurile spitalicești de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Care este valoarea contractului (document)

ro

15 Dec, 2018 00:00 1328 Marime text
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cumpără servii de colectare, transport și eliminare finală a deșeurilor spitalicești. Valoarea estimată a contractului este de 402.000 de lei. Ofertele sau cererile de participare pot fi depuse până pe data de
27.12.2018, ora 15.00. Acestea vor fi deschise în aceeași zi.
 
Cantitatea totala de servicii de colectare, transport și eliminare a deșeurilor spitalicești estimate a fi prestate este de minimum 1.000 kg și maximum 120.000 kg pentru 24 de luni, în perioada 2019 - 2020, cu posibilitatea de suplimentare a cantităților de servicii deja achiziționate inițial. Suplimentarea cantităților de servicii se va realiza de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța numai în condițiile existenței resurselor financiare alocate cu această destinație. În caz contrar, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța nu va opta pentru suplimentarea cantităților de servicii, neavând nicio obligație în acest sens față de operatorul economic care prestează serviciile de colectare, transport și eliminare a deșeurilor spitalicești.
 

Responsabili de atribuirea licitației

 
Persoanele cu funcții de decizie din cadrul autorității contractante, responsabile de organizarea, derularea și atribuirea achiziției publice, sunt: manager - conf. univ. dr. Halichidis Stela, director financiar-contabil - ec. Popa Nina, ec. Arnăutu Gheorghe - șef Serviciul Achiziții, conf. univ. dr. Cambrea Claudia - director medical, Ursachi Cristian - Compartimentul Achiziții Contractare, Tica Alexandra - Compartimentul Achiziții Contractare, Samara Stela - Compartimentul Achiziții Contractare, Neagu Laura - Compartimentul Achiziții Contractare, Ionescu Mirela - asistent-șef Secție Adulți.
 

Ce presupune contractul

 
Potrivit anunțului publicat pe licitatiapublica.ro, pretatorul se va ocupa de colectarea, transportul și eliminarea finală a deșeurilor spitalicești: deșeuri înțepătoare - tăietoare, deșeuri anatomopatologice și deșeuri infecțioase, dar și medicamente expirate.
 
Deșeuri înțepătoare - tăietoare: ace, ace cu fir, catetere, seringi cu ac, branule, lame de bisturiu de unică folosință, pipete, sticlărie de laborator ori altă sticlărie spartă sau nu, care nu au venit în contact cu material infecțios. În situația în care deșeurile mai sus menționate au intrat în contact cu material potențial infecțios, inclusiv recipientele care au conținut vaccinuri, sunt considerate deșeuri infecțioase.
 
Deșeuri anatomopatologice: care cuprind părți anatomice, material biopsic rezultat din blocurile operatorii de chirurgie și obstetrică (fetuși, placente), părți anatomice țesuturi rezultate din laboratoarele de autopsie, cadavre de animale rezultate în urma activităților de diagnostic, cercetare și experimentare.
 
Deșeuri infecțioase: respectiv deșeurile lichide și solide care conțin sau au venit în contact cu sângele ori cu alte fluide biologice, precum virusuri, bacterii, paraziți, toxinele microorganismelor, de exemplu: seringi, perfuzoare cu tubulatură, recipiente care au conținut sânge sau alte lichide biologice, câmpuri operatorii, sonde și alte materiale de unică folosință, comprese, pansamente, alte materiale contaminate, membrane de dializă, pungi de material plastic pentru colectarea urinei, materiale de laborator folosite.
 
Reamintim că, anul trecut, contractul „Servicii de colectare, transport și eliminare finală a deșeurilor spitalicești“ a fost atribuit de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța societății Eco Fire Sistems SRL. Valoarea totală fără TVA a contractului atribuit este de 97.680 de lei.
 
În secțiunea „Documente“ puteți vizualiza anunțul de participare la această licitație.
 
Citește și:
 
Eco Fire Sistems SRL a semnat cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Firma se va ocupa de eliminarea deșeurilor spitalicești (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii