Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt demisionarii din PDL Constanţa Chiru e acuzat de „blat cu USL”. Cum răspunde

ro

26 Mar, 2013 00:00 2717 Marime text
Democrat liberalii constănţeni nu se mai înţeleg între ei după Convenţia Naţională de sâmbătă. Aşa cum anunţam în ediţia de duminică, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, a susţinut, ieri, o conferinţă de presă în cadrul căreia şi-a anunţat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei.
 
Alături de el au demisionat din funcţiile deţinute în Biroul Permanent Judeţean al PDL Constanţa şi Petrişor Cruceanu (secretar executiv), fostul director al Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa, şi consilierul judeţean Corina Gheorghe (vicepreşedinte).
Totodată, la conferinţă au fost prezenţi şi primarii comunelor Poarta Albă - Vasile Delicoti, Ciobanu - Tudorel Gurgu, şi Cuza Vodă - Nicolae Horneţ. Toţi cei care au participat la evenimentul de ieri i-au reproşat preşedintelui PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru, faptul că acesta din urmă nu ar fi respectat lista de delegaţi la Convenţia Naţională de sâmbătă.
 
„În calitatea mea de fraier”

 
Vasile Delicoti, primarul comunei constănţene Poarta Albă, proaspăt demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Constanţa, a explicat, ieri, motivele care au stat la baza deciziei sale: „În ultima săptămână, el (n.r. - Gigi Chiru) a venit cu o serie întreagă de propuneri pe care noi le-am validat prin vot. Ulterior, el nu le-a respectat”. În această ordine de idei, primarul a declarat că trei dintre delegaţi au fost schimbaţi. Delicoti a menţionat şi că, la întrebarea lui Chiru, anume în ce calitate îi cere lămuriri, a răspuns: „În calitatea mea de fraier”. Democrat liberalul a subliniat că, în ceea ce îl priveşte, a adus partidului „muncă, voturi, bani”.
Vasile Delicoti a criticat dur conducerea judeţeană a partidului şi pentru rezultatul alegerilor din vara lui 2012: „Rezultatele de la locale au fost un dezastru. De la 14 primari am ajuns la şase”. Pornind de la aceste motive, Delicoti a decis să demisioneze din funcţie. Mai mult, el a declarat că atât el, cât şi primarii prezenţi ieri la conferinţă se dezic de liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru.
 
„Nu recunosc rezultatele de la Bucureşti”
 
În ceea ce-l priveşte, Petrişor Cruceanu a declarat că demisionează din funcţia de secretar executiv al organizaţiei pentru că nu recunoaşte rezultatul alegerilor interne din PDL: „Nu recunosc rezultatele de la Bucureşti. Nu vreau să fac parte dintr-o structură care aplică în interiorul partidului tehnici USL-iste de manipulare şi fraudă electorală”. Cruceanu a precizat şi că, în opinia sa, „partidul ăsta nu e al lui (al lui Gigi Chiru)”.
 
„Blat cu USL”
 
Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a fost ceva mai vehement decât colegii săi de partid în ceea ce-l priveşte pe Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa: „Care e gestul lui Gigi făcut pentru partid?!? Blat! Blat cu USL-ul”, a declarat Anghel, susţinător înfocat al Elenei Udrea, spre deosebire de Chiru, care la convenţia de sâmbătă l-a susţinut pe Vasile Blaga, reconfirmat în funcţia de preşedinte naţional al PDL.
Anghel a criticat lista de delegaţi a PDL Constanţa pentru că, explică el, cinci dintre localităţi au avut o pondere de 72% dintre delegaţi, în vreme ce celelalte localităţi ar fi rămas fără reprezentare.
Nu mai puţin important este că primarul din Castelu a mărturisit că aşteaptă de la Vasile Blaga „să îi arate domnului Chiru ce înseamnă un partid”.
 
„Nu vrem să plecăm din partid”

 
Întrebaţi dacă îşi pun problema plecării din PDL, democrat liberalii supăraţi pe Gigi Chiru au declarat că nu, nu vor să plece. Chiar şi aşa, Vasile Delicoti a afirmat că dacă vreodată se va pune problema „abdicării” din tabăra democrat liberală, îi va ruga pe primarii PDL să să orienteze către PNL, „către un partid de dreapta”. Democrat liberalul a ţinut însă să menţioneze că în eventualitatea în care va avea loc, totuşi, plecarea din PDL către PNL, acest lucru va avea loc doar pentru primarii vor asta, nu pentru că ar negocia Vasile Blaga cu PNL-ul: „Nu ne dorim să fim negociaţi la pachet de domnul Blaga cu PNL-ul. Fiecare vrem să ne negociem poziţiile”, a conchis Delicoti.
 
„Datoria mea e să rezolv fiecare problemă”

 
Întrebat cum comentează criticile şi acuzaţiile pe care colegii săi de partid i le aduc, senatorul Gigi Chiru, liderul democrat liberal constănţean a declarat: „Am lansat o invitaţie către colegii mei, să ne întâlnim sâmbătă, la partid, să discutăm pe fiecare nemulţumire, pe fiecare reproş în parte”.
Preşedintele PDL Constanţa consideră că este de datoria sa să rezolve tensiunile din cadrul organizaţiei: „Datoria mea este să discută în interiorul partidului şi să rezolvăm fiecare problemă”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii