Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:34 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţeni sirieni, ascunşi într-un tren de marfă, depistaţi la P.T.F. Giurgiu (galerie foto)

ro

03 Feb, 2020 11:30 940 Marime text

Cetăţeni sirieni, ascunşi într-un tren de marfă, depistaţi la P.T.F. Giurgiu. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un tren de marfă încărcat cu piese auto, cinci cetățeni sirieni, care intenţionau să ajungă astfel în Germania. Alţi trei cetăţeni turci au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat încercând să intre ilegal în România, folosind cărţi de identitate emise de autorităţile din Bulgaria, ce aparţineau altor persoane.

În data 03.02.2020, în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu feroviar, pe sensul de intrare din ţară, în urma controlului efectuat de către polițiștii de frontieră asupra  garniturii unui tren de marfă, care transporta piese auto din Turcia pentru Ungaria, au fost descoperiți ascunși cinci cetățeni străini, de sex masculin.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 21 și 29 de ani. Aceștia au declarat că au fost ajutați să se urce în tren de un cetățean turc, căruia i-au plătit suma de 2.000 de euro fiecare și au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu, s-a prezentat în aceeaşi dată, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria, un cetăţean bulgar. Şoferul era însoţit de trei persoane de sex masculin, care au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate emise de autoritățile bulgare.

Cu ocazia verificării documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografiile cărţilor de identitate prezentate de pasageri, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că documentele pe care persoanele în cauză le-au prezentat, aparțineau altor persoane.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei bărbaţi sunt cetăţeni turci cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi au recurs la această metodă deoarece nu deţineau vize de călătorie.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţenilor străini, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceştia au fost preluaţi de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.


Sursa foto: Poliția de Frontieră 

Ti-a placut articolul?

Comentarii