Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CERT-RO a identificat un site fraudulos, care promite furnizarea subiectelor pentru examenul de Bacalaureat

ro

13 Jun, 2020 18:00 1749 Marime text

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) informează că a fost notificat de EduPedu cu privire la existenţa unui site fraudulos, care promite furnizarea subiectelor pe care liceenii urmează să le primească la examenul de Bacalaureat.

"Pentru a reduce costurile, atacatorii au folosit o platformă online, unde îţi poţi crea un website gratis (Yola) şi au lansat subdomeniul bacalaureat2020 [.] yolasite [.] com. Aici, posibilii 'clienţi' sunt direcţionaţi către completarea unui formular care include date personale şi financiare. Ulterior, aceştia urmau să primească un e-mail cu subiectele, după verificarea în prealabil a tranzacţiei. Preţul de vânzare al subiectelor este de 100 RON", precizează specialiştii CERT-RO într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, scrie agerpres.ro.

Potrivit acestora, este cunoscut faptul că subiectele de bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi. Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă.

"Echipa CERT-RO recomandă tinerilor şi părinţilor să nu dea crezare unor astfel de oferte!", se mai menţionează în comunicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii