Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial militar și religios la Constanța de Ziua Independenței Naționale a României (GALERIE FOTO)

ro

10 May, 2024 15:58 633 Marime text
Sursa galeriei foto: Facebook/Brigada 9 Mecanizată MărășeștiLa data de 10 mai 1877, prin semnarea proclamației „Independența absolută a României” de către principele Carol I, România și-a proclamat independența de stat și și-a câștigat recunoașterea internațională.

Potrivit reprezentanților Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești, aceasta a reprezentat încununarea eforturilor politice, diplomatice și militare ale unei generații de patrioți care au luptat cu înțelepciune și creativitate pentru eliberarea țării de sub suveranitatea otomană.

Dorința de independență a fost apărată cu eroism și sacrificii de armata română în războiul purtat împotriva Imperiului Otoman și a contribuit la înfrângerea acestuia. Astfel, proclamarea independenței a marcat un moment de maximă importanță pentru istoria națiunii române și a stabilit bazele unui nou stat independent pe harta politică a Europei.

În urma adoptării Legii nr. 189/2021, începând din 2022, ziua de 10 mai este sărbătorită, în fiecare an.

Cu acest prilej militarii din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărășești” , au participat la o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane la Monumentul „VICTORIEI ”, din Parcul Arheologic Constanța.

Cinste eroilor care și-au dat viața pentru apărarea patriei, istoriei și neamului!

Citește și: 

10 mai, Ziua Independenței Naționale a României (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii