Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru transfrontalier european la Valu lui Traian (galerie foto)

ro

24 Oct, 2009 01:43 5470 Marime text
proiect_valu_claudia_ivan.jpgProiectul Centrul Transfrontalier de Afaceri şi Piaţa agro-alimentară, derulat prin Programul Phare CBC 2006 România-Bulgaria, a ajuns la final.

În cadrul acestui proiect, autorităţile publice locale din Valu lui Traian şi Kaynardja (judeţul Silistra, Bulgaria) au realizat un parteneriat care a avut la bază identificarea nevoilor şi constrângerilor în ceea ce priveşte agricultura din cele două zone transfrontaliere. După cum a menţionat şi Claudia Ivan, consilier Integrare europeană din cadrul Primăriei Valu lui Traian, acest parteneriat a avut în vedere numărul mare de agricultori neînregistraţi juridic, lipsa resurselor financiare şi necunoaşterea oportunităţilor de finanţare oferite de statutul de membru UE, necesitatea dezvoltării mediului de afaceri în zona rurală, precum şi inexistenţa unor spaţii de desfacere corespunzătoare a produselor alimentare. Ivan a menţionat că proiectul a avut un buget de 150.000 euro, s-a derulat pe o perioadă de 14 luni şi a avut ca obiective: pregătirea infrastructurii de afaceri care să permită dezvoltarea producţiei agricole şi schimburile comerciale de produse agro-alimentare, stimularea antreprenoriatului în agricultură, stimularea cooperării transfrontaliere, precum şi informarea şi educarea producătorilor agricoli, a comercianţilor şi a reprezentanţilor administraţiei publice locale.

Urmările proiectului

Viceprimarul comunei, Iulia Frăţilă, a specificat că proiectul s-a finalizat cu elaborarea documentaţiei tehnice privind construirea Centrului transfrontalier şi a pieţei agro-alimentare din Valu lui Traian. Frăţilă a menţionat că acest centru se va realiza pe un alt program, va avea săli de conferinţă şi birouri la etaj şi o piaţă agro-alimentară la parter. Valoarea totală a investiţiei a fost estimată undeva la 1,5 milioane euro şi va avea o suprafaţă de circa 1.000 metri pătraţi. „Dacă rezultatul evaluării proiectului va veni în decembrie, anul viitor vor putea demara lucrările efective la realizarea Centrului Transfrontalier. El va fi amplasat în mijlocul localităţii, într-o zonă situată între drumul naţional şi calea ferată", a concluzionat viceprimarul comunei Valu lui Traian, Iulia Frăţilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii