Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a doua ediție a Școlii de vară - Ovidius Summer Law School 2023, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

06 Sep, 2023 12:25 1041 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Universitatea Ovidius Constanța
  • Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 7 - 9 septembrie 2023, cea de-a doua ediție a Școlii de vară - Ovidius Summer Law School 2023.
 
Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 7 - 9 septembrie 2023, cea de-a doua ediție a Școlii de vară - Ovidius Summer Law School 2023, transmite un comunicat de presă din partea UOC.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 7 septembrie 2023, de la ora 17.30, în Sala Senatului din campusul universitar - Corp A (Aleea Universității, nr.1), unde dr. Noémia Bessa Vilela, Director de cercetare în cadrul Institutului de Cercetări Juridice (OPHIZ - Inštitut pravnih znanosti) din Maribor, Slovenia, va susține o prelegere asupra fenomenului de violență sexuală împotriva minorilor în mediul online.

La această ediție a Școlii de vară participă 40 de studenți și 20 de cadre didactice de la nouă instituții de învățământ superior juridic din România, Republica Moldova și Ucraina: Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din Oradea, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea „Titu Maiorescu” din București, Universitatea de Stat din Moldova (Chișinău, Republica Moldova) și Universitatea Națională „Iuri Fedkovîci” din Cernăuți (Ucraina).

„Programul Școlii de vară include 16 prelegeri interactive, o masă rotundă și o dezbatere juridică, grupate în trei secțiuni paralele. Temele propuse în acest an abordează preocupări clasice ale dreptului (transplantul legislativ, conceptul de conflict juridic de natură constituțională, strategiile de negociere pre-contractuală), dar și subiecte inedite (riscurile juridice ale inteligenței artificiale, dreptul în opere cinematografice) ori care țin de specificul zonei (regimul juridic al pavilionului naval)”, precizează prof. univ. dr. habil. Adrian Stoica-Constantin, decanul FDSA.


În cea de-a treia zi a Școlii de vară, studenții vor participa la un concurs de eseuri, la finalul căruia cele mai bune prezentări vor fi premiate. 
Partenerii oficiali ai evenimentului sunt: European Law Students’ Association (ELSA) Constanța, Acțiunea COST CA20123 - Intergovernmental Coordination from Local to European Governance (IGCOORD), precum și portalurile de specialitate JURIDICE.ro și JURIDICE.md, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Învățământ Constanța: Workshop-ul „Metode digitale de predare, testare și evaluare în matematică”, la Universitatea Ovidius din Constanța
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii