Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce hobby-uri au elevii cu medii de top la Bac (galerie foto)

ro

18 Jul, 2011 00:00 4957 Marime text
cap_8.jpgEi au obţinut notele cele mai mari din judeţ la bacalaureat. Toţi au învăţat pe rupte şi toţi au obţinut note pe măsura muncii depuse.

Din top 10 fac parte: Andrei Marius Dincu, de la Liceul Teoretic Ovidius (9,96), Andreea Gabriela Mititelu, de la Liceul Teoretic Ovidius (9,91), Robert Brăileanu de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria (9,88), Antonia-Miruna Oprescum de la Liceul Ovidius (9,88), Eduard Teodor Mucilianu, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân (9,86), Adelina Rău, de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria (9,86), Ana Florentina Nedelcu, de la Liceul Ovidius (9,83), Simona Stanciu, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân (9,83), Mihaela Bedreag, de la Liceul Ovidius (9,81), Ramona-Elena Călin, de la Liceul Teoretic George Călinescu (9,80).

Miruna Oprescu va pleca la Harvard

Încă înainte de a susţine examenele de bacalaureat, Miruna Oprescu fusese admisă la prestigioasa Universitate Harvard, în baza meritelor de la olimpiadă. Miruna Oprescu şi-a depăşit performanţele anilor anteriori şi a revenit în ţară de la Olimpiada Internaţională de Astrofizică şi Astronomie, desfăşurată între 12 şi 22 septembrie, la Beijing, cu o medalie de aur. Cu un astfel de rezultat, s-a înscris la 15 facultăţi din afara graniţelor ţării: 10 facultăţi din Statele Unite şi 5 facultăţi din Anglia. „Am fost admisă la toate aceste facultăţi. La Yale, Columbia, Caltech. Şi totuşi, am decis să studiez la Harvard", a declarat adolescenta.

Miruna Oprescu a reuşit să îmbine utilul cu plăcutul: pe lângă studii, ea şi-a făcut timp şi pentru hobby-uri. „În timpul liber, cânt la chitară, dansez, joc tenis de masă. Încerc să mai învăţ şi câteva limbi străine: chineză, thailandeză. După absolvirea facultăţii, urmează să devin cercetător în astrofizică. Mă gândesc să revin în ţară, să devin fondatoarea unui program pentru sateliţii noştri", ne-a dezvăluit Miruna Oprescu.

Robert Brăileanu, tânărul îndrăgostit de muzică

Robert Brăileanu a moştenit pasiunea pentru muzică de la străbunicul său, care a studiat vioara şi a învăţat să cânte singur la trompetă. De la străbunicul său a moştenit şi o pianină, veche de peste 100 de ani, pe care a descoperit-o când abia începuse să vorbească. În ultimii doi ani, Robert a obţinut rezultate remarcabile la olimpiadele de profil, secţiunea de studii teoretice.Îi plac rock-ul, pop-rock-ul, muzica ambientală şi electronică, dar nu cea comercială.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un parinte 18 Jul, 2011 08:51 Bravo Miruna! Felicitari si mult succes la HARVARD. Felicitari parintilor si domnilor profesori de la Liceul Teoretic Ovidius.