Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Ciocolatei. Ce spune medicul nutriționist despre consumul acestui desert

ro

07 Jul, 2021 08:30 1936 Marime text
  • Medical nutriționist, Mihaela Iftene a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că, datorită încărcăturii crescute cu grăsimi și zahăr, consumul excesiv de ciocolată poate duce la creștere în greutate sau la apariția cariilor dentare.
Ziua Mondială a Ciocolatei, este denumită, în unele cazuri, drept Ziua Internațională a Ciocolatei, este o recunoaștere anuală care are loc la nivel mondial în data de 7 iulie.

Referințele la Ziua Mondială a Ciocolatei au fost observate la 9 iulie și au fost înregistrate încă din 2009.

Sărbătoarea zilei include consumul de ciocolată. Unele referiri indică faptul că această zi sărbătorește introducerea ciocolatei în Europa în 1550. Există multe alte celebrări pentru ciocolată, cum ar fi Ziua Națională a Ciocolatei în Statele Unite, pe 28 octombrie.

În mod confuz, Asociația Națională a Confecționerilor din SUA enumeră 13 septembrie drept Ziua Internațională a Ciocolatei.

Alte zile specifice având ca tematică ciocolata sunt sărbătorite în întreaga lume. Țară din Africa de Vest, Ghana, al doilea mare producător de cacao sărbătorește ziua ciocolatei pe 14 februarie. În Letonia, Ziua Mondială a Ciocolatei este sărbătorită pe 11 iulie. Alții consideră Ziua ciocolatei amare pe 10 ianuarie, Ziua ciocolatei cu lapte pe 28 iulie, Ziua ciocolatei albe pe 22 septembrie și Ziua ciocolatei acoperită cu orice pe 16 decembrie.

Medical nutriționist, Mihaela Iftene a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că, datorită încărcăturii crescute cu grăsimi și zahăr, consumul excesiv de ciocolată poate duce la creștere în greutate sau la apariția cariilor dentare.Ciocolata este un deliciu apreciat de toți. De-a lungul timpului s-a demonstrat că are efecte benefice asupra inimii prin conținutul crescut în fier, cupru, magneziu, zinc și flavanoli.

De asemenea, ciocolata ajută la creșterea capacitatii cognitive și a stării de bine. Din puncte de vedere nutrtițional, ciocolata neagră este mai bogată nutrițional și cu efecte benefice mai importante decat ciocolata cu lapte.

Din păcate, datorită încărcăturii crescute cu grăsimi și zahăr, consumul excesiv de ciocolată poate duce la creștere în greutate sau la apariția cariilor dentare.

Astfel, ca orice lucru bun în viață, ciocolata trebuie savurată, dar consumată cu moderație., precizează Mihaela Iftene.

Citește și: Artă din ciocolată. Maestrul cofetar a impresionat juriul unui concurs internațional cu o statuie a lui Vlad Țepeș realizată din ciocolată (galerie foto + video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii