Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când trecem la ora de vară. Ce repercusiuni are asupra psihicului și sănătății oamenilor

ro

24 Mar, 2018 00:00 1221 Marime text
În noaptea de sâmbătă spre duminică, România trece la ora oficială de vară, iar ceasurile vor fi date înainte cu o oră. Mai exact, ora 3.00 va deveni ora 4.00, iar 25 martie va fi cea mai scurtă zi din acest an.
 
De asemenea, după trecerea la ora de vară, în noaptea de sâmbătă spre duminică vom dormi mai puțin cu o oră.
 
Specialiștii au stabilit că, schimbarea orei, fie ea de vară, fie de iarnă, are, de cele mai multe ori, repercusiuni asupra psihicului și sănătății oamenilor, care au nevoie de o perioadă de acomodare.
 
Cele mai afectate sunt persoanele care suferă de anxietate şi depresie, acestea putând simţi un disconfort crescut. Mai mult, studiile efectuate de specialiști arată că în perioada imediat următoare trecerii la ora de vară au loc mai multe accidente, deoarece această schimbare favorizează apariția oboselii și a lipsei de atenție în cazul multor persoane.
 
O altă cercetare realizată în 2008, în Suedia, a relevat că numărul atacurilor de cord a crescut cu şase procente în primele trei zile lucrătoare după schimbarea orei.
 
Trecerea la ora de vară are loc în fiecare an, în ultima duminică a lunii martie. Ziua de 25 martie va avea doar 23 de ore, în loc de 24, din această cauză. Ceasurile se vor da înainte în acelaşi moment, în toate ţările Uniunii Europene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii