Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 26 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Județului Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Stely Metal SRL. Vizată, investiția din Mamaia

ro

14 Feb, 2024 17:00 1025 Marime text
  • Este vorba de dosarul 922/118/2024, aflat pe masa judecătorilor de la Tribunalul Constanța
  • Reclamant este, așa cum am menționat anterior, Prefectul Județului Constanța, pârâți fiind Stely Metal SRL și Primarul orașului Năvodari
 
Prefectul Județului Constanța a atacat în instanță o autorizație de construire și un certificat de urbanism emise de Primăria Năvodari, ca urmare a celor constatate în vara anului 2023 de către Inspectoratul de Stat în Construcții, fiind vizate mai multe proiecte imobiliare din Mamaia Nord și nu numai.
 
Este vorba de dosarul 922/118/2024, aflat pe masa judecătorilor de la Tribunalul Constanța.  Dosarul a fost înregistrat pe 13 februarie 2024, iar ca obiect este menționat „acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act adm/autorizaţia nr 469/09.12.2022, certificat nr 688/12.08.2022”.
 
Reclamant este, așa cum am menționat anterior, Prefectul Județului Constanța, pârâți fiind Stely Metal SRL și Primarul orașului Năvodari. Nu a fost stabilit un prim termen în dosar.
 
Certificatul de urbanism nr. 688 din 2022 vizează intrarea în legalitate modificare proiect în curs de execuție autorizat cu AC 61/18.02.2021 și AC 113/30.03.2022 (modificare de proiect in curs de executie autorizat cu AC 61/18.02.2021  „construire imobil locuinte P+3E+SpatiiTehnice (casa scarii + lift) si imprejmuire  teren” prin supraetajare cu un nivel in limita a 20% din suprafata desfasurata  conform legii 50/1991 rezultand imobil locuinte colective P+3E-4Eretras+SpatiiTehnice  si terasa circulabila si amplasare piscina exterioara) prin recompartimentare și modificare fațade, pe strada B2 lot 1/26. Autorizația de construire la care se face mențiune în dosar nu apare în Registrul Autorizațiilor de Construire pe anul 2022, de pe portalul Primăriei Năvodari.
 
 

Despre Stely Metal SRL Firma are sediul pe strada Poporului nr 160, județul Constanța și a fost înființată înanul 1994. A fost înființată în anul 1994. Firma a raportat pentru anul 2021 un număr de 11 salariați, la o cifră de afaceri de 12.475.986 lei, cu un profit de 3.481.375 lei. Pe anul 2022, firma a raportat 13 salariați, o cifră de afaceri de 14,1 milioane lei, cât și un profit de 3,5 milioane lei.
 
Asociați în firmă, cu cote egale de 50%, sunt Carabaș Costică și Carabaș Mihai, cel din urmă fiind și administratorul companiei. Carabaș Costică mai apare în firmele Micos Agriculture, alături de Carabaș Mihai, dar și în compania Agrotransport Tomis SA.

 
Stely Metal SRL se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. Activităţi secundare constau în cultivarea orezului; cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi a tuberculilor; cultivarea trestiei de zahăr; cultivarea tutunului; cultivarea plantelor pentru fibre textile; cultivarea altor plante din culturi nepermanente; cultivarea strugurilor; cultivarea fructelor tropicale şi subtropicale; activităţi auxiliare pentru creşterea animalelor; activităţi după recoltare; colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană, prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor; fabricarea uleiurilor şi grăsimilor; comerţ cu alte autovehicule; întreţinerea şi repararea autovehiculelor; comerţ cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule; comerţ cu ridicata al animalelor vii; comerţ cu ridicata al fructelor şi legumelor; comerţ cu ridicata al cărnii şi produselor din carne; comerţ cu ridicata al produselor lactate, ouălor, uleiurilor şi grăsimilor comestibile; servicii de mutare; depozitări; manipulări; restaurante; baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor; activităţi de realizare a înregistrărilor audio şi activităţi de editare muzicală. Firma are următoarele puncte de lucru: municipiul Constanţa, strada Celulozei nr. 1, (hala C1, C2, C3, birouri, teren platformă betonată); municipiul Constanţa, strada Eliberării nr. 2L; comuna Cogealac, Complex Zootehnic (ferma nr. 2), lotul 1.
 
Reamintim că în 2020, Primăria Constanța a emis Autorizația de Construcție pentru firma Stely Metal SRL, pentru edificarea unui imobil în municipiu, pe strada Recoltei. Potrivit autorizației cu numărul 1424 eliberată la data de 14/10/2020, SC Stely Metal SRL dorește să edifice un bloc cu trei etaje pe strada Recoltei nr. 12, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România. Documentul este pentru „Construire imobil locuințe colective D+P+3E, împrejmuire teren și organizare de șantier”. Autorizația are o valabilitate de 12 luni. Amintim că societatea Stely Metal SRL a obţinut de la Primăria Constanţa pe data de 18 mai 2020 un act de urbanism. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 1705, care constă în următoarele: „Construire imobil locuinţe colective D+P+3E, împrejmuire teren şi organizare de şantier“.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
Citește și
 
Răspuns pozitiv pentru omul de afaceri Mihai Carabaș. Ce investiție urmează să facă în Mamaia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii